Sınav sonuçlarına göre 73 öğrencinin tercih hakkı kazandığı okul, 56 öğrencisini yurt içinde ve yurt dışında çeşitli üniversitelere yerleştirerek yerleştirme sonuçlarına göre %77 başarı ortalamasına ulaştı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan okul aile birliği başkanı Emel Şerife Özcihan şunları söyledi: “Okulumuza karşı olan ön yargıyı son yıllardaki başarılarımızla ortadan kaldırdığımızı düşünüyorum. 23 Mart’tan bu yana salgın nedeniyle yüz yüze eğitim alamayan öğrencilerimizin 2020 YKS’de göstermiş oldukları başarı takdire şayan. Nitelikli okul olma yolunda ilerleyen okulumuzda gerek idari kadro gerekse öğretmen kadrosu 2019- 2020 eğitim öğretim yılına hedefe kilitlenerek başladı ve arzu ettikleri başarıya ulaştılar. İnanıyorum ki bundan sonraki yıllarda da başarı katlanarak devam edecek ve Yunuskent Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Karaman’ın yüz akı olacak.”

Açıklamalarında sayısal verilere de yer veren Okul Aile Birliği Başkanı: “ YÖS’te 1 öğrencimiz, BESYO’da 1 öğrencimiz, Resim yetenek sınavında 2’si asil 3’ü yedek 5 öğrencimiz, YKS yerleştirme sonuçlarına göre toplam 56 öğrencimiz bu sene üniversiteli oldu. Hedefimiz bu sene %77 olan başarıyı %90’lara hatta %100’lere ulaştırmak.” dedi.