Türk Dünyası Birlik Platformu 2.Kurultayına Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinden Türk Dünyası Araştırma Topluluğu adına topluluk Başkanı Cengiz Baki ve topluluk yöneticisi Yusuf BAŞTUĞ katıldı.
Karaman’da aktif siyasetin içinde bulunan Yusuf BAŞTUĞ ile yaptığımız görüşmemizde Türk Dünyası Birlik Platformu hakkında şu şekilde açıklama yaptı; 


Türk Dünyası Birlik Platformu; Türk dil, tarih, kültür ve sosyal alanlarında ortak çalışma ve etkinlikler yaparak gençler arasında ortak fikir ve birlik sağlamak için çalışmalar yürütme amacı olan bir platformdur. Türk Dünyasına hizmet etmek isteyenlerin ortak alanını, aralarındaki iletişimi, gönül birliğini oluşturmayı hedeflemiştir.

Üniversitelerdeki milli hassasiyetli, Türk Dünyası’na, hasret gençleri ve öğrenci topluluklarını bir çatı altında toplayarak güçlerini birleştirmek, ortak projelerle Türk Milleti ve Türk Dünyası’na yararlı olma amacındadır. Bunu gerçekleştirmek için de tam anlamıyla Türk gençliğinin destek vermesi gereken önemli bir platformdur.

Türk Kültürüne, Tarihine, Milli değerlerine sahip çıkan, bu doğrultuda çalışma ve projeler üreten platform içerisinde yer almaktan gurur duydum. 3 gün süren bu kurultayda güzel arkadaşlıklar ortaya çıktı. Çıkılan bu yolda bilinçli ve duyarlı insanlar ile arkadaş olma fırsatım oldu. Bu durumdan çok memnun olduğumu da dile getirmek isterim. 

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Türkçe Topluluğunun ev sahipliğinde gerçekleşen bu kurultayda emeği geçen herkese teşekkürler.