Özel Babaoğlu İlk-Orta Okul Müdürü Mustafa Ün, kovid-19 pandemisi süresinde yüz yüze eğitime hazır olduklarını belirterek; “Milli Eğitim Bakanlığı okulları 31 Ağustos’ta açmak için hazırlıklarını yapıyor. Ayrıca Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız, özel okulların 15 Ağustos'tan sonra 3 haftadan az olmamak kaydıyla yüz yüze telafi eğitimi yapabileceğini duyurmuştu. Ancak salgının seyrinde oluşabilecek değişimler ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun görüşleri bütün programları değiştirebilir. Kulislerde olası farklı durumlara göre geliştirilen senaryolar konuşuluyor.

Bu senaryolardan ilki olası okulların açılmama ihtimaline göre öğrencilerin evlerinden sürece dâhil olabilecekleri uzaktan eğitim modeli.

İkinci senaryo ise yüz yüze eğitimin ağırlıkta olduğu uzaktan eğitim ile desteklenen ‘HİBRİT EĞİTİM’ modeli

Üçüncü senaryo ise yeni vaka sayısı ve iyileşen hasta sayılarındaki mevcut durumun olumlu yönde ivmelenmesi ile okullarda normalleşme ve yüz yüze eğitim.

Yukardaki üç farklı senaryoya göre biz de Babaoğlu Eğitim Kurumları olarak hazırlıklarımızı tamamladık. Tabi ki en büyük isteğimiz eğitimin yüz yüze olması. Ülkemizdeki ve şehrimizdeki şartların uygun olmasını temenni ederek, öğrencilerimiz ile okulumuzda buluşacağımız günü sabırsızlıkla bekliyoruz.

Bakanlığımızın Mart ayında kovid- 19 salgını sebebiyle eğitimin uzaktan sürdürülmesine yönelik aldığı karar okulların kurumsal çevikliğini test edebilmeleri adına bir fırsat oldu. Bu dönemde ivedi olarak online eğitim altyapıları oluşturabilen; çevrimiçi dersleri doğru ödevlendirme, kontrol ve bireysel takip ile destekleyen; ölçme değerlendirme çalışmalarını uzaktan da devam ettirebilen okullar öğrencilerini mağdur etmediler. Aksine kurumsal çevikliği ile hızlı dönüşümlere adapte olan eğitim kurumlarının öğrencileri avantajlı duruma geçti. Öğrencilerimizin okullarından ayrı geçirdikleri 3 aydan sonra girdikleri LGS sınavında aldıkları sonuçlar bu durumun bir göstergesi niteliğinde.

Yeni dönemde de öğrencilerimizin her koşula göre eğitim öğretim süreçlerinin aksamaması temel amacımız. Yüz yüze yapılan derslerin evden de takip edilebilmesine olanak tanıyan teknolojik donanımları sağladık. Okulumuzun bütün sınıflarını uzaktan eğitme uyumlu akıllı tahtalarla donattık. Ayrıca video derslerimiz için bir stüdyo oluşturduk.

Öncelikle öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığı bizler için her şeyden önemli. Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulunun hazırladığı ‘Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi – kovid- 19 Kapsamında Okullarda Alınacak Önlemler’   ile ilgili gerekli bütün hazırlıkları tamamladık.

Bu süreçte en büyük destekçimiz sağlık çalışanı olan velilerimizden oluşan kendi ‘Sağlık Danışma Kurulumuz’ olacak.

İlk dersimiz ‘SAĞLIK’. Öğrencilerimize birlikte nasıl yaşayacağımıza yönelik periyodik bilgilendirmeler yapacağız. Temizlik, Sosyal Mesafe ve Maske kullanımını sürekli gündemde tutacağız.

Babaoğlu Eğitim Kurumları kampüsümüzün rutin dezenfekte sürecine ek olarak hidrojen peroksit ve kolloidal gümüş kombinasyonu olan Sılperox ile günlük dezenfeksiyon işlemleri yapacağız. Gün içerisinde çok sayıda temas gerçekleşen yüzey ve alanlar Hipoklorit esaslı temizlik maddeleri kullanılarak belirlenen periyodik aralıklarla dezenfekte edilecek.

Temas ve bulaşma riskini azaltmak amacıyla tüm gün binadaki bölümlerin düzenli havalandırılmasını sağlayacağız. Okula ve sınıf  giriş noktalarında hijyen paspasları, alkol bazlı el antiseptiği stantları hazırladık. Hijyenik atıklar için temas gerektirmeyen üstü kapalı ve pedallı hijyen çöp kovaları bulunmaktadır. Eğitim ve çalışma ortamları, fiziksel mesafe kurallarına göre düzenlenmiş ve işaretlenmiştir. Binalara yapılan tüm girişlerde ateş ölçümü yapacağız.

Sosyal Mesafe anlamında en büyük avantajımız 40.000 metrekarelik okul kampüsümüzün içinde bağımsız olan ilkokul, ortaokul ve lise binalarımız .  Sınıflarımızdan dolapları çıkartarak öğrenci başına düşen metrekareleri büyüttük. Bütün okulda tekli öğrenci sıralarına dönüş yaptık. Yemekhane ve okul bahçesinde yoğunluğu azaltmak için farklı süreli çakışmayan aralıklarla dersler programladık.  Yemekhanede sosyal mesafeye uygun yeni bir oturma düzeni kurguladık. Tüm çalışanlar ve öğrencilerin maske kullanımı zorunlu olacak ve koruyucu önlemler alacağız. Öğrencilerimizin ders saatleri içinde okula ziyaretçi almayacağız.

Okul açılmadan önce, okul açıldıktan sonra ve süreç devam ederken alınacak önlemler ve yapılacak çalışmalar okul ortamını oluşturan tüm paydaşlarımızla kararlı bir şekilde yürütülecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan gelişmelere yönelik çalışmalarımız her durum için ayrı ayrı planlanmıştır. Biz o anki koşullara  göre hareket edecek olup  17 Ağustos itibarıyla tamamen yüz yüze eğitime geçmeye hazırız. Milli Eğitim Bakanlığının farklı bir yönde görüş bildirmemesi durumunda geçen yıl mart ayından sonra uzaktan eğitim modeliyle devam ettirdiğimiz sürecin telafisini yapmak için 17 Ağustos 2020 Pazartesi günü öğrencilerimiz ile okulumuzda buluşuyoruz” dedi.