Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BEÜSEM), ‘Genç Akademi’yi ve ‘Çocuk Üniversitesi’ni Zonguldaklıların hizmetine açtı.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, başta Zonguldak olmak üzere bölgenin eğitim ve öğretim ihtiyaçlarına destek olmak, çocuklar ve gençler için kaliteli sosyal olanaklar sunmak amacıyla farklı yaş gruplarına hitap eden iki adet kış okulu programının 2015 Yılı Şubat Tatili döneminde açılacağını söyledi. Rektör Özer, BEÜSEM bünyesinde açılan programlardan ilkinin, lise öğrencileri için açılan ‘Genç Akademi’, ikincisinin ise ilkokul 4. sınıf öğrencileri ile ortaokul öğrencileri için açılan ’Çocuk Üniversitesi’ olduğunu ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Batı Karadeniz Bölgesi için bir ilk olacak ‘Genç Akademi’ ve ‘Çocuk Üniversitesi’ 2015 Yılı Kış Okullarının, Bülent Ecevit Üniversitesi’nin sürdürülebilir nitelikli sosyal sorumluluk anlayışının bir ürünü olduğunu belirterek; programın ana amacının ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerin, üniversite öğretim üyeleri ile bilimsel nitelikli, teoriye ve pratiğe dayalı çalışmalar yaparak ortak zaman geçirmelerini sağlamak ve öğretim üyelerinin birer vizyoner olarak gençlere ve çocuklara rol model olmalarını sağlamak olduğunu açıkladı.

Özer, BEÜSEM bünyesinde açmış oldukları her iki birimin, Milli Eğitim Sistemi içerisinde sıklıkla görülen, öğrencilerin meslek tercihinde bulunurken yapılan hataların önceden giderilmesini ve bu yolla oluşacak kaynak dağılımı ve emek piyasası problemlerine katkı sunulmasını amaçladıklarını belirtti.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, bu programların gelecekteki hedefinin ise başarılı genç ve çocukların belirlenerek, Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde yapılandırılacak “Genç Bilim İnsanı Yetiştirme Programı” kapsamında akademik niteliklerle donatılması olduğunu söyledi

Her biri 5 gün ve 30 saat olarak tasarlanmış olan programların tamamlanmasının ardından düzenlenecek kep atma töreninde gençlere ve çocuklara “Kış Okulu 2015 Katılım Belgesi ve Transkript” verilecek.

BEÜSEM Müdürü Doç. Dr. Kadir Demir ise Zonguldaklı gençlerin ve çocukların kaliteli ve eğlenceli sosyal olanaklara sahip olmalarının ve özgüven sahibi olmalarının görmezden gelinemeyecek haklar olduğunu belirterek, bu perspektifte hazırlanan “Genç Akademi” ve “Çocuk Üniversitesi” programları hakkında teknik bilgiler verdi.

Doç. Dr. Demir, Çocuk Üniversitesi 2015 Yılı Kış Okulu’nun 26-30 Ocak 2015 tarihleri arasında; Genç Akademi 2015 Yılı Kış Okulu’nun ise 2-6 Şubat 2015 tarihleri arasında açılacağını ve tüm programların, üniversitenin profesör, doçent ve yardımcı doçent öğretim kadroları veya alanlarında deneyimli uzmanlar tarafından verileceğini belirterek her iki kış okulunun da 13’er eğitim modülü ile açıldığını belirtti.

Demir, her dönemde katılımcıların açılan 13 adet eğitim programından sadece birine katılabileceğini belirterek, 2015 Yılı Kış Okulu kapsamında açılacak programlar ve eğitim koordinatörleri hakkında bilgileri paylaştı. Buna göre açılacak programlar ve eğitim koordinatörleri şöyle:

“Adli Tıp” Doç.Dr. Rıza Yılmaz - Tıp Fakültesi

“Atomun Merkezine Seyahat” Doç.Dr. Kadir Demir - Fen Edebiyat Fakültesi

“Bilgisayar Programlıyorum” Yrd.Doç.Dr. Aladdin Yılmaz - Fen Edebiyat Fakültesi

“Biyolojinin Renkleri” Prof.Dr. Kemal Büyükgüzel ve Yrd.Doç.Dr. Şenol Alan - Fen Edebiyat Fakültesi

“Ekonomi Politik” Doç.Dr. Ertuğrul Yıldırım ve Yrd.Doç.Dr. Zafer Öztürk - İİBF

“Geleceğin Yönetmeni” Öğr.Gör. Ceyda Demir - ZMYO

“Grafik Tasarlıyorum” Öğr.Gör. Selvinaz Aydın - BEÜ Halkla İlişkiler ve Basın Ofisi

“Kimya Öğreniyorum” Doç.Dr. Zuhal Gerçek - Fen Edebiyat Fakültesi

“Matematiğin Gizli Dünyası” Yrd.Doç.Dr. Melih Göcen - Fen Edebiyat Fakültesi

“Robot Yapıyorum” Yrd.Doç.Dr. Rifat Hacıoğlu - Mühendislik Fakültesi

“Sunucu Oluyorum” Esra Güner - BEÜ Halkla İlişkiler ve Basın Ofisi

“Drama ile Hayatı Öğreniyorum” Yrd.Doç.Dr. Canan Tunç Şahin - Eğitim Fakültesi

“Yöneticilik, Liderlik ve Yenilikçi Girişimcilik” Doç.Dr. Halil Yıldırım - İİBF

BEÜSEM Müdürü Doç. Dr. Kadir Demir, “Genç Akademi” programları hakkında ayrıntılı bilginin “http://semgenc.beun.edu.tr” web adresinden, “Çocuk Üniversitesi” programları hakkında ayrıntılı bilginin ise “http://semcocuk.beun.edu.tr” web adresinden elde edilebileceğini belirtti.