Koyun popülasyonun süt ve et üretimini artırmak, küçükbaş hayvan yetiştiricilerine destek olmak ve üreticiye ilave gelir kaynağı sağlamak amacıyla “Halk Elinde Hayvan Islahı Projesi” kapsamında alınan 27 adet damızlık koçların dağıtımı yapıldı.

 İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde düzenlenen damızlık koç dağıtım törenine Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selçuk Boz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Öztiryaki ile daire müdürleri ve üreticiler katıldı.
Törende konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Öztiryaki, "Karaman adına has Akkaraman koyununu sürü halinde şu anda ilimizde bulmak çok mümkün değil. Karaman’da şu an 350 bin adet koyun bulunurken, 80 bin adette kıl keçi vardır. Bu proje saf Akkaraman koyununun üretimi için çok önemlidir. Bu projede destekleri bulunan milletvekillerimiz, il genel meclis üyelerimiz ve sivil toplum örgütlerimizin desteği ile Karaman tarım ve hayvancılığının gelişmesinde büyük destek sağladılar buradan herkese şahsım ve dairem adına teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından 27 üreticiye birer damızlık koç dağıtıldı.