Karaman’da kamuya ait bir bankada çalışan Mehmet Kılınç, hafta sonu ilçesi Başyayla’ya gelerek çeşitli ekonomik faaliyetlerde bulunuyor. Kılınç’ın faaliyetlerinden birisi de yetiştirdiği balıkları Cumartesi günleri kurulan pazarda satmak.

2017 yılında bir dağ havuzunda gördüğü 3 balıktan ilham alarak ve yeni mahalleye bir havuz inşa eden Kılınç, ilçe halkına balık satarak ilçedeki damak tadını bilenleri memnun ediyor.

İLÇESİNİ ÇOK SEVİYOR

İlçesini çok sevdiği ve her hafta sonu Başyayla’ya giderek gezinti ve ziyaretler yaptığını söyleyen Kılınç, ilçenin farklı iş alanlarında da olması gerektiğini belirterek, yaptığı kültür balıkçılığı ile sözlerini icraata geçirmiş bulunuyor.

Başyayla’nın hayatında ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Mehmet Kılınç, “Başyayla’mız Toroslar’da kalan küçük bir ilçe olsa da bizim kendi toprağımızdır. Her yeri güzelleştiren oranın insanıdır, orada yapılan güzel işlerdir. Bende hem hobi amaçlı hem de ilçemizde yaşayan insanımıza taze balık yedirmek adına küçük bir tesis kurdum.” dedi.

"BALIK SATIŞLARIMIZ ÇOK İYİ"

Yetiştirdiği balıkları Cumartesi kurulan pazarda satan Kılınç, “Balık satışlarımız şu anda gayet iyi. Burada ürettiğimizi söyleyince çok şaşırıyorlar. Küçük bir yer olsa da duymayan bir çok insanımız var. Bunu sosyal medyadan duyurmaya çalışıyoruz. Daha sonra tüm ilçe halkına anons ile de duyurmayı planlıyorum. Sizde taze balık yemek istiyorsanız hafta sonları bizimle iletişime geçebilirsiniz.” ifadelerini kullandı.