Yaklaşık 30 yıldan bu yana gıda ağırlıklı sanayisi ile ülkede bilinirliği artan Karaman Organize Sanayi Bölgesinde, bisküvi üretimi ile başlayan firmalar günümüzde gofret, kek ve çikolata başta olmak üzere aperatif çeşitleri ile ürün yelpazelerini de yıldan yıla artırmayı başardı.

İç pazarda tüketiciyle buluşan ürünler, pazar ağını kitlesel oranda da artırarak dünyanın birçok yerinde lezzet yolculuğunu sürmeye devam ediyor.

Damakları tatlandıran Karaman’ın bisküvi, gofret, çikolata ve kekleri, başta Ar-Ge çalışmaları olmak üzere yüksek teknolojik üretim modelleri ile birlikte gerekli denetim, işlem, paketleme ve pazarlama ağının ardından raflarda yerini alıyor.

KİTLESEL LEZZETLER, FİRMALARIN VİZYONUNU ARTIRIYOR

Karaman’da üretilen ürünler, aynı zamanda fabrikaların tüketici motivasyonlarıyla doğrudan besleniyor.

Öncelikle üretilen her bir marka ürün için lezzet konseptini önemseyen firmalar, markalarının güçlerini hedef kitleyi tüketici memnuniyeti ile artırarak yakalamayı benimsiyor.

Ayrıca üretim stratejisini her yıl inovasyon (Yenilikçi) modellerle güçlendirmenin gayretinde olan fabrikalar, ürünlerin üretim ağından tüketiciye sunulmasına kadar gelişen hikaye anlatımına da önem veriyor.

Son yıllarda dijital pazarlama ağının da etkili olduğu günümüzde, bu alanda üretim yapan firmalar hedef kitlelerini de belirleyerek tercih ettiği marka bilinirliliğini de artırmak için tatlı bir üretimin yanı sıra tatlı bir rekabette de yer alıyor.

Karaman’da Bifa, Şimşek, Saray, Anı ve Biskot gibi devasal firmalar başta olmak üzere bisküvi firmaları üretim ve pazarlama yolculuğunda her şeyden çok, gelişen teknoloji ile birlikte yüksek kalifiyeli personeli bünyesinde barındırmayı önemsiyor.

Karaman’da bisküvi fabrikalarının dünden bugüne gelişimi ile birlikte firmalar, tüketici olurunun yanında, kazanım sağladıkları kalitenin daha da artırılmasına olanak sağlayan her türlü Ar-Ge çalışması ve teknolojik fikirleri de fırsata çevirebilmek için özveriyle çalışıyor.