Bir taraftan Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi faaliyet çalışmaları sürerken, diğer taraftan Karaman için kırsal kalkınmaya yönelik yatırım hamleleri de artmaya başladı.
Karaman Valisi Murat Koca, Rus yatırımcının Karaman’da Süt Fabrikası ve İşletme Tesisini kurmak için adım attığını belirterek çalışmaların hız kazandığını söyledi. 
SLAVIA adı altında Rus firmasının öncülük ettiği yatırımla ilgili Karaman’da günlük 600 tonluk bir süt işleme tesisinin kazandırılması amaçlanıyor.
Vali Murat Koca dün katıldığı TKDK’nın proje imza töreninde yaptığı konuşmada, bölgede yapılacak yatırımlarla ilgili bilgiler paylaştı.
Karaman’da günde 2 bin ton işletme kapasitesi bulunmasına rağmen 200 ton süt üretimin yapıldığına dikkat çeken Vali Koca;
“Maalesef kapasiteyi kullanamıyoruz. Günlük 2 bin ton işletme kapasitesine rağmen 200 ton süt üretebiliyoruz. Yüzde 10’unu kullanabiliyoruz. Karaman’a 13 ilden süt taşınıyor. “dedi.
SÜT MERKEZLERİ
Vali Murat Koca, Ülker Süt Grubu Ak Gıda firmasının da kapasiteyi artırma adına hedeflerinin günlük 1000 tondan 1500 tona yükselmek olduğunu ifade ederek, “İnşaalah Salur köyünde 2.3 milyon TL’lik Modern Süt Sığırcılığı ve Rusların Süt Fabrikası ile açığı kapatma adına hedefleri adım adım tamamlayacağız. Şeytanın bacağını kırıyoruz. Bu proje ve hizmetlerin inşallah arkası gelir, bereketli olur.”dedi.