İSTANBUL (AA) - AA Finans'ın, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin ankete katılan ekonomistlerin tamamına yakını faizlerde değişiklik beklemiyor.

AA Finans'ın, TCMB'nin yarın günü gerçekleştireceği PPK toplantısına ilişkin piyasa beklenti anketi 15 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Buna göre, ekonomistlerin çoğunluğu politika faizinde (bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı) ve faiz koridorunun alt bandında (gecelik borçlanma faizi) herhangi bir değişiklik olmayacağını öngörüyor. Ekonomistlerden 3'ü faiz koridorunun alt bandında 50 baz puan; 3 ekonomist politika faizinde 50 baz puan ve 1 ekonomist 25 baz puan faiz artışı bekliyor.

Ankete katılan ekonomistlerden tamamı yapıcısı bankalara sağlanan fonlama faiz oranında ve faiz koridorunun üst bandında herhangi bir değişiklik beklemediğini ifade etti. 

TCMB, geçen ayki PPK toplantısında faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gitmemişti. Mevcut durumda politika faizi yüzde 7,50, faiz koridorunun üst bandı yüzde 10,75, alt bandı ise yüzde 7,25 seviyesinde bulunuyor.