ANKARA (AA) - Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) 47. Genel Kurulunda Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar üç yıllığına yeniden başkan seçildi.

TÜBA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Acar, geçtiğimiz günlerde Ankara'da gerçekleştirilen 47. Genel Kurulda yapılan başkanlık seçiminde 113 geçerli oyun 101'ini alarak üç aday arasında birinci oldu ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından TÜBA başkanlığına atandı.

Ağustos 2012’den beri TÜBA başkanlığı görevini yürüten Acar, 2015-2018 döneminde de Akademi’ye başkanlık edecek.

Atamanın ardından değerlendirmelerde bulunan Acar, "Üç yıldır sürdürmekte olduğum Akademi başkanlığı görevine üyelerimizin büyük desteği ve Başbakan’ın onayıyla yeniden seçilmek, büyük bir onur, aynı zamanda büyük bir sorumluluk. Akademik, yasal ve etik ilkelere sadakatle, farklılıkları zenginlik olarak değerlendirme ve kurumsal devamlılık anlayışıyla TÜBA’nın ve Türkiyemizin hak ettiği konuma gelmesine yönelik çabalarımız, önümüzdeki dönemde de devam edecek" ifadelerini kullandı.

Acar, TÜBA’nın mevzuat ve bina ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik çabaların yeni dönemde olumlu sonuca ulaşmasını umduklarını kaydetti.