Türkiye ve Çin arasında 8 yıldır süren çalışmalar neticesinde süt ve süt ürünlerinde ihracat çalışmalarının başlanması onayı verilmişti.

Onayın ardından Türkiye’den 54 işletmenin bu ülkeye süt ürünleri ihraç edebileceğini duyuruldu. Karaman’da faaliyet gösteren Slava Süt ve Süt Ürünleri Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi, AK Gıda San. ve Milkman Süt ve Süt Ürünleri Gıda San. ihracat onayı verilmiş olup, ilimizden Çin’e AK GIDA San. 200 ton peynir altı suyu tozunun ilk ihracatını gerçekleştirdi.

İlimiz adına farkındalık yaratmak amacıyla Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş, Karaman İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği başkanı Ali Dorla, Karaman İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği başkanı Ali Gülcan, Hayvan Sağlığı Yetiştiricileri ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ümit Çağlıyan ve görevli resmi veteriner hekimler ile Çin’e ihracat denetimine katılım sağladı.

İlimizdeki fabrikalarda yüksek kaliteli ve son derece sağlığa uygunluk ile üretilen süt ürünleri Çin ihracatında yerini almayı başardı.

AK Gıda tarafından Çin ile gerçekleştirilmiş olan 200 tonluk ürün ihracatı anlaşmasının ilk partisi olan 50 tonluk ürün içeren sevkiyat 14.09.2020 tarihinde gerçekleşti. İlimizden Çin’in yanı sıra Güney Kore, Irak, Dubai, Suudi Arabistan, Afganistan gibi birçok süt ve süt ürünlerinde önemli pazarı olan ülkeler ile ihracat çalışmalarını gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Süt ve süt ürünleri sektörüne katkıda bulunmak ve bu alandaki yerli üretimin payını artırarak yurtdışı pazarında da aktif faaliyet gösteren protein toz ürünlerinin yanı sıra üretilen çeşitli peynir, labne gibi ürünlerini de birçok yurtdışı alıcısı ile birleştirmektedir.