AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, 2014 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kestel’deki Bursa Teknik Üniversitesi’nde rektör değişikliği ile alt yapı ve bina inşaatlarıyla alakalı çalışmaların başlayacağını söyleyen Yıldırım, otomotiv test merkezinin kamulaştırmadan dolayı yeri değişmesine rağmen Yenişehir’de inşa edileceğini, Doğanköy’deki sağlık kompleksinin inşaatının da ilkbaharda başlayacağını belirtti. Yıldırım, Körfez Köprüsü ve İstanbul İzmir Otobanı’nın da 2015 yılı sonunda hizmete alınarak Bursa ile İstanbul arasının gelecek sene 2 saate ineceğini müjdeledi.

Siyaset muhabirleri ve yazarlarla kahvaltıda buluşan Milletvekili Bedrettin Yıldırım, AK Parti iktidarlarında Bursa’nın en büyük oranda destek veren iller arasında yer aldığına dikkat çekerek, "Bursa’ya son 12 yılda 15 milyar lira yatırım yapıldı. Ulaşıma 2.6 milyar, eğitime 2.2 milyar, ormana 1.5 milyar, sağlığa 574 milyon, adli hizmetlere 450 milyon lira yatırım gerçekleşti. Her ay 17 milyon lira Bursa’da sosyal destek ödemesi yapılıyor. 12 yılda tarım için 330 milyon lira hayvancılık desteği, 37 milyon lira karşılıksız tarım desteği verildi. Ziraat Bankasında düşük faizli 565 milyon liralık kaynak kullandırıldı. Bu dönemde ilçe hastanelerini tamamlıyoruz. Merkezde de Genelkurmay’dan Acemler’deki 130 dekarlık istihkam arazisinin 100 dekarlık kısmını alarak Çekirge ve Doğum Hastanelerini yeni modern teknoloji ile bu alanda inşa etmek için protokol imzaladık. Doğanköy’de inşa edilecek sağlık kompleksi de ihale edildi. Rönesans inşaat ihaleyi aldı, ilkbaharda çalışmalar başlayacak" dedi.

150 milyon dolarlık yatırım ile Avrupa standartlarında inşa edilecek Otomotiv Test Merkezi’nin Yenişehir’e yapılacağını açıklayan Yıldırım, "Kamulaştırmada yaşanan sıkıntılar sebebiyle yer değişikliğine gidildi, ama adres Yenişehir olacak. Bursa-Ankara hızlı tren çalışmalarında sıkıntımız yok. Bursa-Yenişehir arasında inşaat devam ediyor. Yenişehir-Bilecik arasındaki hatta heyelanl sebebiyle güzergah değişikliği yapıldı. Bununla alakalı düzeltmelerde tamamlanıyor, ilk baharda inşaat devam edecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile geçtiğimiz hafta yapılan protokol ile Osmangazi Belediyesi’ne aktarılacak 80 milyon liralık kaynak ile Soğanlı bölgesinde büyük bir kentsel dönüşüm çalışması başlatılıyor. Bursa Unesco Kültürel Mirası koruma programına girdi. Vakıflar 22 milyon liralık, Büyükşehir Belediyesi de yüzlerce milyonluk restorasyonlar ile tarihi ve kültürel mirasa sahip çıktı. 50 yıllık teleferik yenilenerek Uludağ’ın zirvesine seferlere başladı. Bursa Teknik Üniversitemiz, Kestel’de kamulaştırma ile alakalı küçük meseleleri hallederek alt yapı çalışmalarına başlıyor. Kampüsün genel yerleşim planının belirlenmesinden sonra da 3 fakülte ile rektörlük binalarının inşaatlarına bu yıl başlamayı planlıyoruz" diye konuştu.

Bursa’nın yeni adliye sarayı projesinin, Ankara yolu üzerindeki Karayolları arazisinden sivil toplum kuruluşlarının talepleri doğrultusunda BUTTİM yanındaki alana kaydırılmasından dolayı gecikme yaşandığını belirten Bedrettin Yıldırım, 2015 yılı içerisinde inşaat çalışmasının başlayacağını sözlerine ekledi.

Bursa il teşkilatında önümüzdeki ay yapılacak kongre için başkan değişikliği olacağını tahmin etmediğini belirten Yıldırım, Haziran ayındaki seçimlerde Bursa milletvekili sayısının 19’a çıkması ile Bursa’dan Ak Parti’nin çıkartacağı milletvekili sayısının 2015 seçimlerde yükseleceğini bildirdi.