Demosan Otel’de düzenlenen toplantıya, Ak Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli, Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır, Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Ziraat Odası Meclis Başkanı Mehmet Bayram, İlçe belediye başkanları ve birçok sivil toplum kuruluşları katıldı.


Ak Parti İl Başkanlığınca ‘Hedefimiz güçlü Karaman’ sloganı ile çıkılan toplantıda, katılımcılara Doç.Dr. Nihat Işık sunum gerçekleştirdi. Işık sunumunda, marka şehirler için Knet Ekonomilrei formunun önemine değindi. Proje bazlı desteklere de işaret eden Işık, “Merkezi hükümetler kentlere doğrudan para aktarımı yerine, kentlerin farklılıklarını ortaya çıkaran proje bazlı destekler sunma eğilimde olduklarını kaydetti.
Ayrıca sunum öncesi bir konuşma yapan Ak Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli ise, Kent Ekonomi formunun illerin kalkınma süreçlerinde güçlü ve zayıf yönlerini dikkate alarak stratejik özelliklerini belirlediği belirterek;
“Kent Ekonomileri formunun amacı kentin ekonomik kalkınmasına imkan sağlayacak ve hükümetimizce desteklenecek her kentin özel vizyonel en az beş proje oluşturmaktır. Geçtiğimiz on yıl içerisinde Türkiye bir değişim süreci yaşadı. Önümüzdeki on yıl sürecinde de güzel bir dönüşün süreci yaşayacaktır. Karaman’daki istikametimiz Yeni Karaman, Güçlü Karaman, Öncü Karaman olacak. Türkiye’nin ve Karaman’ın kurumsal ve yapısal anlamda reformları kalıcı hale gelecektir.”dedi. Toplantının ardından katılımcılar arasında istişare yapılarak vizyon projeler konuşuldu.