Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Samsun Şube Başkanı Zafer Güler, “Ham petrol fiyatlarının düşmesi ve doların seyri nedeniyle akaryakıt fiyatları önümüzdeki günlerde 7 ila 10 kuruş daha aşağı inecektir” dedi.

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren akaryakıt konusunda açıklamalar yapan Zafer Güler, yıl başı öncesinde akaryakıt fiyatlarının 7 ila 10 kuruş ineceğini söyledi. Akaryakıtta uygulanması planlanan indirimlerden tüketicinin memnun olacağını dile getiren Güler, “Çünkü Türkiye’de araç sayısı giderek yükseliyor. Akaryakıt da insanların bütçelerinde önemli bir yer ediniyor. Bizim akaryakıt istasyonları bayileri olarak amacımız fiyatların daha düşük olmasıdır. Fiyatların yükselmesinin hiç bir avantajı yok, aksine dezavantajı var. Çünkü fiyatlar yükseldikçe insanlar otomobile binmemeye başlıyorlar. Bu da bizim için ve ülke için bir kayıp demektir. Kabul etmek gerekirse Türkiye’de her şey otomobil üzerinde ve ticaretler de artık mobil üzerinedir. Fiyatların inmesi tüketiciyi çok avantajlı bir hale getirecektir. Ekonomiye katkısı olacaktır diye düşünüyorum” diye konuştu.

“AKARYAKITTAN ALINAN VERGİLER İNDİRİLMELİ”

Akaryakıt fiyatlarının 3.5 liraya inmesi gerektiğini belirten Güler, “Bugün ham petrol fiyatlarına baktığımızda en düşük seviyelerinde. Bence hükümetin de vergilerinden bir parça vazgeçerek bu fiyatları biraz daha aşağıya indirmesi gerekir diye düşünüyorum. Çünkü kış aylarına geldik, kısır bir döngünün içindeyiz. Fiyatların bu derece aşağıya gelmesi tüketiciyi sevindirecektir. Bizler açısında da trafiği daha çok sıkı hale getirecektir. Çalışan insanlar daha çok faydalanacaktır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

"KAÇAK AKARYAKITA DİKKAT"

Vatandaşların akaryakıt alırken kurumsal firmaları tercih etmesi gerektiğini vurgulayan Güler, “Kişi memnun olduğu yerlerden akaryakıtını alsın ve kaç km yaptığını kontrol etsin. Çünkü ucuz gibi gözüken yerlerden alınan akaryakıtın çok fazla km yapmadığını görecektir” açıklamasında bulundu.