Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Denetleme Kurulu Başkanı Metin Önal, son dönemde altın fiyatlarındaki sert düşüşün piyasaları canlandırdığını söyledi.

Altın fiyatlarında daha önce yaşanan yükselişin piyasalarda durgunluğa neden olduğunu hatırlatan Önal "Altın yatırımcısı beklemedeydi. Yaşanan düşüş sonrası piyasalar hareketlendi. Yatırımcılar altına talep gösteriyor. " dedi. Metin Önal, uzun vadede altının önemli bir yatırım aracı olduğunu vurguladı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kararıyla taksitli altın satışlarının da başladığını ifade eden Önal, kredi kartına 4 taksit imkanı ile birlikte satışlarda artış beklediklerini belirtti. Metin Önal, "Altında taksitlendirme olayının kaldırılması yanlıştı. Kuyumculuk sektörü bu yanlıştan ötürü büyük bir sıkıntı yaşadı. Yeni düzenlemeyle birlikte 4. taksit yeniden başladı. Taksitlendirme olayının tekrar başlaması kuyumculuk sektörünü belki biraz olsun canlandırabilir ancak bu uzun vadeli kalıcı bir rahatlatma olmaz" diye konuştu.

Önal, müşterilerin kredi kartına 4 taksit sayısının daha da artması noktasında isteklerini bulunduğunu belirterek, "Bu uygulama bizim dışımızda gelişen bir uygulama olduğunu ifade ediyoruz. (BDDK) bir uygulaması olduğunu anlatıyoruz. Vatandaşlarımızında ilettikleri talepleri yetkilileri ulaştırıyoruz. Düğün alışverişi yapmak isteyen aileler de yüksek meblağın hepsini bir seferde ödemekten kaçıyor veya gücü olmuyor. 4 taksiti az buluyorlar ve 12 taksit olmasını istiyorlar" şeklinde konuştu.

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Denetleme Kurulu Başkanı Metin Önal, Trabzon hasır bileziğinde olması gereken ’TTH’ işaretine yönelik denetimleri sıklaştırdıklarını belirterek, "Trabzon Hasır Bileziği gözümüzün nurudur, emeğimizdir. İkinci el hasırın vitrinlerde satılması veya alınmasını suçtur. Bununla ilgili yasal süreç devam ediyor. Trabzon hasır bileziğini Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası olarak garanti altına alabilmek için coğrafi işaret uygulaması yaptık. Hasırın kilit kısmı olan bölümde TTH (Trabzon Telkariye ve Hasırı) işareti olmayan hasır bilezikleri vatandaşlarımız almasın. TTH işareti olan hasırları alsınlar. Oda olarak bu konudaki denetimlerimiz sürüyor" ifadelerini kullandı.