İSTANBUL (AA) - Altının onsu Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin açıklamalarının etkisiyle 1.282 dolara çıkarak son 13 ayın zirvesini gördü.

ECB'nin dün tüm faiz oranlarını indirmesi ve aylık varlık alım miktarını artırmasının ardından dolar endeksinde yaşanan sert yükseliş sonrasında altının onsu 1.237 dolara kadar geriledi. ECB faiz kararının ardından Draghi'nin daha fazla faiz indirimi olmayacağını açıklamasıyla altında hızlı yükseliş yaşandı. Altının onsu dün günü yaklaşık yüzde 2 değer kazancıyla 1.270 dolardan tamamladı.

Bugün Asya piyasalarında yükselişini sürdürerek güne 1.272 dolardan başlayan ons altın, 1.282 dolarla Şubat 2015'ten bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Analistler, altın fiyatlarının Draghi'nin faizlerde indirimin sonuna gelindiği sinyalini vermesinin ardından sert yükselişe geçtiğini belirterek, ABD Merkez Bankasının (Fed) 16 Mart itibarıyla herhangi bir reaksiyona girmeyeceği beklentisinin de yükseliş hareketinin sürmesine neden olduğunu kaydediyor.