Antalya’da, 21-24 Ocak 2015 tarihleri arasında Expo Center da açılacak 26. Anfaş Hotel Equipment Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarında katılımcı rekoru kırıldı.

Anfaş Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, 2015 fuarına ilginin çok yoğun olduğunu belirterek "Sektör gücünü Anfaş Hotel Equipment Fuarıyla ortaya koyuyor. Fuara 3 ay var ama katılımcı sayısı geçen seneden fazla. Fuar şimdiden yüzde 27 büyüdü” dedi.

Konaklama ve ağırlama ekipmanları sektörünün başarısı, ürün ve hizmet kalitesinin Türkiye turizmini direk etkilediğini anlatan Çalık, şöyle konuştu: "26. Anfaş Hotel Equipment fuarına şimdiden 3500 üzerinde marka katıldı, bu bir rekor. 2015 fuarını ziyaret edecek her profesyonel oteli, turizm tesisi için ihtiyaç duyacağı her ürünü inceleyip; mukayese etme şansı yakalayacak bu ürün zenginliği hepimizde mutluluk uyandırıyor. Son iki yıldır özel hazırlanmış bir ortamda katılımcı ve ziyaretçiler VIP randevulu görüşme programına dahil edildiği ve VIP görüşmeleri fuarın önünü açtı."

014 fuarında VIP görüşmelerine katılarak yurt dışı bağlantısı kuran BİRSAB firmasının genel müdürü Özgür Yalçın da, “VIP görüşmelerde tanıştığımız Gürcistan Microfinans firması ile Gürcistan da yeni açılacak bir otelin A -dan Z’ye tüm ihtiyaçlarını biz karşıladık. İki TIR’dan daha fazla malzeme gönderdik. Anfaş Hotel Equipment bizi yepyeni otellerle, yepyeni pazarlarla tanıştırdı” dedi.

Anemon Otelleri Onursal Başkanı İsmail Akçura da otellerin ihtiyaçlarını karşılamak için her sene ziyaret ettikleri Anfaş Hotel Equipment fuarından çok büyük istifade ettiklerini ve ihtiyaç duydukları her ekipmanı marka zenginliği içerisinde fuarda bulabildiklerini söyledi.

250 milyon dolar yatırım ile 5 yılda 5 yıldızlı 5 otel açmayı planlayan Dosso Dossi Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan da, ”Ocak 2015’te Antalya’da düzenlecek Anfaş Hotel Equipment Fuarını ziyaret ederek ikili iş görüşmeleri programına katılacağız, otel yatırımlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız” dedi.

Anfaş Hotel Equipment Fuarı kapsamında düzenlenen İkili İş Görüşmeleri fuarın sağlayacak olduğu ticari bağlantıların daha da yoğunlaşarak pekişmesi hedefleniyor. Hilton, Accor, Radisson, CVK, Ever Turizm, Taksim Otelcilik gibi yani yatırım yapacak grupların ikili iş görüşmelerine katılımı bekleniyor.