KAYSERİ (AA) - Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara'da meydana gelen patlamaya ilişkin, "Bunu şiddetle kınıyoruz. İktidar partisi olarak ve AK Parti olarak bunların her birisinin Türkiye'nin geleceğine, istikrarına ve istikbaline matuf konular olduğunu biliyoruz" dedi.

Yıldız, Kayseri'de Eğitim Bir-Sen Kayseri Şubesi'nin Aylık İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Ankara'da meydana gelen patlamayı üzüntüyle öğrendiklerini söyledi.

Olayı kınadıklarını belirten Yıldız, "Hangi sendika olursa olsun, hangi anlayış olursa olsun, ister biz sevelim isterse sevmeyelim terörün, şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu bir kez daha söyleyeyim. Bunu şiddetle kınıyoruz. İktidar partisi olarak ve AK Parti olarak bunların her birisinin Türkiye'nin geleceğine, istikrarına ve istikbaline matuf konular olduğunu biliyoruz" ifadesini kullandı.

Yıldız, şöyle devam etti:

"Hangi düşünce, hangi fikir olursa olsun, görevimiz gereği Eğitim Bir-Sen'in rekabet ettiği, mücadele ettiği farklı sendikanın etkinliği dahi olsa bizim bu düşüncemiz değişmez. Demokrasi dediğimiz bu. Herkesin fikrine saygılı olmak, fikir hürriyetine sahip olmalarını desteklemek dediğimiz bu. O yüzden bundan sonraki muhtemel karmaşaların da önünü tıkamak açısından bunun mili bir görev olduğunu bir kez daha söylemek istiyorum."