ANKARA (AA) - Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, ramazanın yaklaşmasıyla gıda sektöründe hareketlilik yaşandığını, bu durumu göz önünde bulundurarak denetimlerini sıklaştırdıklarını bildirdi. 

Temel, yaptığı yazılı açıklamada, hedeflerinin Ankara halkının sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak olduğunu belirterek, bu konuda son derece titiz ve kararlı olduklarını ifade etti. 

Ankaralıların sağlığıyla oynanmasına kesinlikle müsamaha göstermeyeceklerinin altını çizen Temel, ramazanın yaklaşmasıyla gıda sektöründe hareketlilik yaşandığını bu durumu göz önünde bulundurarak denetimlerini sıklaştırdıklarını kaydetti.

Temel, Ankaralılardan da bir denetçi gibi, gördükleri aksaklıkları "174 ALO Gıda Hattı"na iletmelerini istediklerini belirterek, "Bilinçli tüketicilerin duyarlılığı gıda denetimlerimizdeki etkinliği ve verimliliği artırıyor. Bu yıl Ankara'dan 174 ALO Gıda Hattı'na 2 bin 200 başvuru yapıldı. Bu başvurular ekiplerimizce anında değerlendirilmiş ve bu şikayetler sonucu yapılan denetimlerde 472 bin 204 lira idari para cezası uygulanmıştır. Ankaralıların bu konudaki duyarlılığını ramazanda da bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla beraber özellikle unlu mamuller ve et ürünleri tüketiminin artmasını, lokantalar gibi toplu tüketim yerlerinde de hareketlilik yaşanmasını beklediklerini ifade eden Temel, denetimlerin bu yönde ağırlık kazandığını bildirdi. 

Gıda işletmelerine de uyarılarda bulunan Temel, gıda üretim ve satışı sırasında genel hijyen kurallarına ve mevzuat hükümlerine harfiyen uyulmasını isteyerek, şöyle devam etti:

"Denetimlerde amacımız kesinlikle ceza yazmak değil. Uyarıcı, eğitici ve yol gösterici bir anlayışla Ankaralılara güvenilir gıda sunulmasını amaçlıyoruz ancak mevzuata uygun olmayan gıda üretim ve satışına da kesinlikle müsaade etmeyiz. Gıda işletmelerinin, artan iş yoğunluğunun arkasına sığınarak sağlıksız gıda üretimi ve satışına yönelmelerini kabul etmemiz mümkün değildir. Gıda üretim ve satışı yapan işletme ve kuruluşlardan bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Ramazanda belediyeler tarafından vatandaşlarımızın kolay ulaşabileceği yerlere iftar çadırları kurulacak. Bu iftar çadırları görevlendirilen denetim elemanları tarafından denetlenecek."