Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara’nın bilişim alanında faaliyet gösteren önemli kurum ve kuruluşlarını TechAnkara markası altında High-Tech Port by MÜSİAD Yüksek Teknoloji Fuarı’nda tanıtacak.

İstanbul’da her iki yılda bir düzenlenen Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Uluslararası Fuarı, bu yıl 15’inci kez 26-30 Kasım 2014 tarihleri arasında İstanbul CNR Expo Center’da gerçekleştirilecek. Asya’dan Avrupa’ya, Ortadoğu’dan Afrika ülkeleri ve Türki Cumhuriyetler’e kadar uzanan bir coğrafyadaki yabancı şirketlerin ve işadamlarının katılacağı fuar, bu yıl 500 yerli ve yabancı firmayı, 102 ülkeden 7 bin seçkin işadamını ve 200 bin yerli ziyaretçiyi 100 bin metrekare alana yayılmış 8 salonda bir araya getirecek.

İleri teknoloji temasıyla gerçekleştirilecek olan High-Tech Port Fuarı’nda Ankara’nın bilişim gücü de Ankara Kalkınma Ajansı öncülüğünde TechAnkara markası altında tanıtılacak. Fuarda Ankara’da faaliyet gösteren teknokentler ve teknoloji firmaları, gerçekleştirdikleri faaliyetleri ve üzerine çalışmakta oldukları projeleri doğru hedef kitlelere sunma fırsatı yakalayacaklar. Fuarda ayrıca Ankara Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen ve 25 Aralık’ta 4.’sü düzenlenecek olan Tech Ankara Proje Pazarı 2014 etkinliğinin de tanıtımı gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ajans olarak hizmet vermeye başladıkları günden bu yana Ankara’nın bilişim altyapısının güçlenmesini çok önemsediklerini dile getirdi. TechAnkara markası hakkında da bilgi veren Şayık şunları söyledi:

“TechAnkara, başta Ankara’daki firmalar, üniversiteler, teknokentler ve Ar-Ge merkezleri olmak üzere tüm Ankaralı paydaşlar tarafından desteklenen, sahip çıkılan bir kalite markasıdır. TechAnkara, Ankara’yı ulusal ve uluslararası bir teknoloji merkezi haline getirmeyi hedefleyen, sinerji ve en uygun stratejileri yaratarak Ankara’nın teknoloji ve araştırma potansiyelini harekete geçiren ortak bir fikir ve aksiyon markasıdır. Biz de bu marka başlığı altında Ankara’nın bilişim gücünü en iyi şekilde tanıtmak ve bu ağa yeni bağlantılar ekleyebilmek için High-Tech Port by MÜSİAD Yüksek Teknoloji Fuarı’ndayız. Türkiye’nin yüksek teknolojili ve katma değerli üretiminin milli projelerinin oluşturulmasına, ülkemizin kalkınması ve vizyon hedeflerine ulaşmasına katkı sunmayı hedefleyen bu etkinliğin içinde yer almaktan da ayrıca mutluluk duyuyoruz.”