BURSA (AA) - Bursa'da faaliyet gösteren bazı araç kiralama şirketleri, son bir yılda müşterilerine uygulanan ve ödenmeyen trafik cezaları nedeniyle mağduriyet yaşıyor.

Günlüğü 100-250 liradan araç kiralayıp kesilen trafik cezalarını şirketlere bildirmeyen müşterilerin biriken binlerce liralık ceza makbuzları, işletmecileri adeta iflas noktasına getirdi.

Kimi işletmeciler borçları ödeyebilmek için gece gündüz bu kişilere ulaşıp tahsilat yapmaya çalışıyor. Bazıları ise işlerini devam ettirebilmek için ellerindeki malları satıyor.

'Nasıl olsa bana gelmiyor' diye trafik cezalarını ödemiyorlar

Merkez Osmangazi ilçesi Çarşamba Mahallesi'nde faaliyet gösteren 16 yıllık araç kiralama şirketinin sahibi Esvet Uzun, trafik cezası sorununa bir türlü çözüm bulamadıklarını söyledi.

Ellerindeki borç makbuzlarının oldukça arttığını belirten Uzun, "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerinden bu soruna bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Hız ve ceza makbuzları ile dükkanımız doldu. Vatandaş 100 lira vererek araç kiralıyor, 'Nasıl olsa bana gelmiyor' diye trafik cezalarını ödemiyor. Aracı teslim ettikten 3 gün sonra ise cezası geliyor" dedi.

Uzun, ceza uygulanan müşterilerini aradıklarında adeta suçlu duruma düştüklerini dile getirdi.

Bir başka işletmeci Murat Saygın ise işi gücü bıraktıklarını, ceza uygulanan müşterilerin peşine düştüklerini belirtti.

Sahibi olduğu şirkete bazı müşterilerinin 60 bin liralık trafik cezasının tebliğ edildiğini bildiren Saygın, "Bu sorunun çözülmesini yetkililerden rica ediyoruz" dedi.

Muhabir: Harun Kaymaz