Yunus Emre Kültür Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Belediye Başkanı Uğurlu, tesisleri yerinde inceledi ve Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Ünsay’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Uğurlu, insanların kısaca çöp olarak adlandırdığı katı atıkların geri dönüşüm ile milli ekonomiye kazandırılmasının önemli bir faaliyet olduğunu belirterek, bu alanda Karaman’da hizmet veren Yunus Emre Kültür Vakfı yöneticilerini tebrik etti.
Başkan Uğurlu burada yaptığı konuşmada geri dönüşüm çalışmalarının çok önemli bir faaliyet olduğunu, çevre ve ekonomiye büyük katkı sağladığını ifade ederek şunları kaydetti: “Bugün gördüm ki Yunus Emre Kültür Vakfı burada harika şeyler yapmış. Çoğu ilde olmayan böyle önemli bir tesisi Allah Rızası için Karaman’a kazandırmışlar. Belediye olarak kendilerine her zaman destekçiyiz. Zaten birlikte yer aldığımız ortak bir proje var. Karkap, yani Kaynağında Ayırma Projesi. Geçtiğimiz yıl başlattığımız proje ile Karaman’da toplanan atıklar kaynağından ayrılarak geri dönüşüme kazandırılıyor. Bununla ilgili okullarda ve mahallelerde eşim Hilal Uğurlu’nun önderliğinde düzenli olarak eğitim seminerleri veriliyor. Bu projede büyük başarı elde ettik. İlk başladığımızda 60 ton çöp geri dönüşüme kazandırılırken, şimdi bu rakam 200 tona ulaştı.”
Tesis içerisinde işçilerin hal ve hatırlarını da soran Başkan Uğurlu, çalışanlara işlerinde kolaylıklar dileyerek tesislerden ayrıldı.