Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Türkiye’nin kalkınma odaklı büyümeyi sürdürebilmesi için ekonomisinde yapısal bir dönüşüme gitmek zorunda olduğunu belirterek, “Sayın Başbakan’ın açıkladığı dönüşüm programı kendisinin de ifade ettiği gibi temenni olarak kalmazsa, bu dönüşüm hareketinin sonucu olarak 2023 hedeflerine rahatlıkla ulaşabiliriz” dedi.

ATO Başkanı Salih Bezci, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Öncelikli Dönüşüm Programları’nın 1. Grup Eylem Planı hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Bezci, Davutoğlu’nun toplantının açılışında dikkat çektiği siyasi istikrar ve güven ortamının korunması, insan kaynaklarının güçlendirilmesi, üretim teknolojisinin dönüşümü ve ekonomiye bütüncül bir bakış açısıyla yaklaşma konularının dönüşüm programına temel alınmasının yerinde bir yaklaşım olduğunu kaydetti. Bugün açıklanan ilk 9 sektörel dönüşüm programının ekonominin dinamosu olan reel sektörü canlandıracağını belirten Bezci, “İthalata bağımlılığın azaltılmasından yerli üretimin desteklenmesine, tarım ve enerjide verimliliğin temel alınmasından teknolojik ürün yatırımlarının desteklenmesine, ilaç ve tıbbi cihaz ihtiyacının büyük oranda yerli üretimle karşılanmasından sağlık turizmini geliştirmeye kadar açıklanan tüm tedbirler Türkiye ekonomisini çok daha güçlendirecektir” dedi.

“ORTAK ÇALIŞMA GEREKİR”

Türkiye’de kamudan özel sektöre kadar tüm kesimlerin ülke için ortak çalışması gerektiğinin altını çizen Bezci, “Açıklanan eylem planlarının amacı nihayetinde Türkiye’yi ekonomide dışa bağımlı olmayan, dış ticaret ve döviz açığı vermeyen bir ülke haline getirmektir. Bu sonuç tüm kesimlerin ortak özlemidir. Biz de reel sektör olarak 2023 yılında ülkemizi gelişmiş ülkeler liginde görebilmek için elimizi taşın altına koymaya hazırız” ifadelerini kullandı.