Tüketicinin AVM’lerde en beğendiği ve tercih ettiği perakende markaları düzenlenen özel bir törenle sahiplerini buldu.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ve GFK işbirliği ile gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre, tüketicinin AVM’lerde en beğendiği ve tercih ettiği perakende markaları dün akşam düzenlenen özel bir törenle sahiplerini buldu. Bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen törende gecenin sunuculuğunu Türkiye eski güzeli Özlem Kaymaz üstlenirken, ünlü caz sanatçısı İlhem Khodja da performans sergiledi. Ödül gecesinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, konuşmasında ‘1 Numaralı Markalar - 2014’ ödüllerinin öneminin altını çizerken ödül törenine desteklerinden dolayı da ana sponsor CEFIC ve özel sponsor Zorlu Alışveriş Merkezi’ne teşekkürlerini iletti. Belgü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu yıl 6’ncısı düzenlenen ‘1 Numaralı Markalar - 2014’ ödüllerinin bir jürisi yok. Bu gece açıklanacak her ödül alışveriş merkezlerinde alışveriş yapan tüketicinin en beğendiği markalara verdiği oylarla belirlenmiştir. Bu da ödüllerimizi çok daha önemli bir yere taşıyor. Bizler de tüketicilerin tercih ettiği ve ödüllendirdiği bu markaları çok önemsiyoruz. Türkiye’de başarılara imza atmış markaların aynı başarıyı yurt dışında da gösteriyor olmalarıyla da ayrıca gurur duyuyoruz”.

Alışveriş Merkezleri’nde Tüketicilerin Beğendiği/Tercih Ettiği 1 Numaralı Markalar Tüketici Araştırması - 2014’ü gerçekleştiren GFK adına söz alan GFK Türkiye Genel Müdürü Fulya Durmuş, Türkiye’de 27 yıldır tüm sektörlere pazar araştırma hizmeti sunduklarının altını çizdi. Durmuş, “Özel araştırmaların yanı sıra perakende panelleri, tüketici paneli ve cross-media ölçümü gibi çözümlerle tüketicinin satın alma yolculuğunu tüm yönleriyle ele alıyoruz.” dedi. ‘1 Numaralı Markalar - 2014’ araştırmasının da bin 817 tüketicinin katılımıyla, markaların tüketici gözündeki değerini ve tercih edilme düzeyini birlikte değerlendiren bir modelle gerçekleştirildiğini belirtti.

Gecenin ana sponsorluğunu üstlenen CEFIC adına söz alan CEFIC Başkanı Anthony Khoi; ‘1 Numaralı Markalar 2014’ araştırma sonuçlarının tüketici davranış ve tercihlerini anlamak için büyük önem teşkil ettiğinin altını çizdi. Cefic olarak 1 Numaralı Markalar Araştırması ve Ödül Töreni’ne tam destek verdiklerini ve etkinliğe bu yıl dördüncü kez ana sponsor olmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Khoi: “Tüketici araştırmalarından, alışveriş merkezlerimizdeki faaliyetlerimize yönelik iş planlarımızı yaparken büyük ölçüde faydalanmaktayız. Başarının tüketiciye yakın olmaktan, tüketicinin ihtiyaç ve beklentilerini anlayıp bu ihtiyaç ve beklentilere uygun çözümler üretebilmekten geçtiğine inanıyoruz. CEFIC’in Türkiye’deki 20 yıllık başarı öyküsünde, müşteri memnuniyeti üzerine temellendirilmiş bir yenilikçilik anlayışı esastır” dedi.

Türkiye’de alışveriş merkezleri sektöründe yaşanan bu büyük gelişmede pay sahibi olmanın CEFIC için gurur verici olduğunun altını çizen Anthony Khoi, gecenin sonunda; yönetmekte oldukları Carrefour İçerenköy Alışveriş Merkezi’nde yer alan mağazaları ile CEFIC’in 20 yıllık yolculuğunda kendileriyle birlikte hareket eden perakende markalarına teşekkürlerini sundu.

Cefic CEO’su Anthony M. Khoi’den sonra sözü devralan Zorlu Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Hakan Tomar gece ile ilgili olarak şunları söyledi: “Sektörümüz açısından önem teşkil eden ve bu yıl 6 kez düzenlenen ‘1 numaralı markalar’ ödül törenine Zorlu Alışveriş Merkezi olarak destek vermekten dolayı mutlu ve gururluyuz. Her alanda olduğu gibi perakende alanında da tüketicilerin beğenisini kazanmak hiç kolay bir iş değil. Bunu sektörün temsilcileri olarak bizler çok iyi biliyoruz. Sadece markanın gücüne güvenmek tüketicilere ulaşmak ve onların “bir numarası” olmak için yeterli değil. Marka sadakati yaratmak müşterilerin kalplerine dokunmaktan, onların isteklerini ve taleplerini doğru anlamaktan geçiyor.”

Perakende sektörünün 10 farklı kategoride ödüllendirildiği gecede, öncelikle tüketicilerin en beğendikleri ve tercih ettikleri ilk 3 marka anons edildi, ardından da her kategorinin birincisine ödülleri takdim edildi. Bu yıl ilk kez verilen ‘En Beğenilen Marka Yüzü’ ödülünün sahibi ise Mavi oldu. Mavi adına ödülü Mavi Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Yavuz ve markanın yüzü Serenay Sarıkaya aldı. Gece, CEFIC’in 20 yıldır kendilerine yol arkadaşlığı eden markalara teşekkürüyle sona erdi.

ÖDÜL VERİLEN KATEGORİLER

AYAKKABI - ÇANTA: KEMAL TANCA

ÇOCUK: LC WAIKIKI

DEKORASYON - MOBİLYA: PAŞABAHÇE

ERKEK GİYİM: KIĞILI

KADIN GİYİM: KOTON

KAFE: KAHVE DÜNYASI

KİŞİSEL BAKIM - KOZMETİK: BOYNER

RESTORAN: BURGER KING

SPOR GİYİM: LC WAIKIKI

TÜKETİCİ ELEKTRONİĞİ: TEKNOSA

ÖDÜL VERİLECEK ÖZEL KATEGORİ

EN BEĞENİLEN MARKA YÜZÜ: MAVİ - Serenay Sarıkaya