Türkiye’de zeytinyağına coğrafi işaretle hedef büyüten Ayvalık Ticaret Odası Aydın’ın inciri, Gaziantep’in baklavası, Malatya’nın kayısısından sonra Ayvalık’ın zeytinyağını da dördüncü ürün olarak Avrupa Birliği’ne tescil ettirmek için çalışma başlattı.

Bu yıl ‘Ulusal Değer Zeytinyağı, Hedef Bütün Dünya’ temasıyla 13.sü düzenlenen Ayvalık Zeytin Hasat Günleri ile ilgili değerlendirme toplantısı yapan ATO Yönetimi, Hasat Günlerinin Ayvalık’ın turizm ve ekonomisine can kattığını belirtti

ATO Başkanı İbrahim Kantarcı,yönetim kurulu üyeleri Halil Kantarcı ve İbrahim Sakallı ile Ayvalıklı gazetecilerin buluştuğu toplantıda konuşan İbrahim Kantarcı, “Ayvalık zeytinyağının coğrafi işaret tescilinde eski başkanımız Rahmi Gençer’in emeği ve katkısı çok büyük. Bunun ilerisi olan AB tescili ise bizim yönetimimize nasip olacak. Zeytin Hasat Günlerine de destek veren Kaymakamlık, belediye ve Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Edremit Ticaret Odası Başkanı Coşkun Salon, Ticaret Borsası Başkanı Tarkan Denizer, Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula ile tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz. Ayrıca TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu da, hasat günlerimizin son gününde aramızda bulunarak bizleri onurlandırdı. Kendisinden Ayvalık’ı bir lise sözü aldık”dedi.

Zeytin Hasat Günleri’nin Ayvalık’ın turizm ve ekonomisine önemli katkı sağladığını ifade eden Kantarcı, “Ayvalık zeytinyağını dünyaya tanıtmak için 10 ay önce başlattığımız AB tescili çalışmamızı kararlılıkla sürdürüyoruz. 2018 yılında Ayvalık için güzel işler olacak. Bununla ilgili bu hafta TOBB ve ODTÜ’lü akademisyenlerle yol haritası belirleyeceğiz” diye konuştu.