TUNCELİ (İHA) – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Tunceli’de iki atölyenin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Sarıeroğlu, Tunceli’den dünyanın dört bir yanında ürün ihraç edileceğini söyledi.

Organize Sanayi Bölgesinde kurulan Şahmiran ve Peri tekstil atölyelerini ziyaret eden Bakan Sarıeroğlu, iki atölyenin açılışını gerçekleştirdi. Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, AK Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek ve beraberindekilerle edilen dualarla açılışı gerçekleştiren Sarıeroğlu, vatandaşlardan açılan iş yerlerine sahip çıkmalarını istedi. Açılan iş yerlerinin önemine değinen Bakan Sarıeroğlu, “Tekstil atölyemize sahip çıkalım. Çalışma konusunda istekli olalım. Bu başlangıçların çok daha büyük firmaların buraya gelmesine vesile olacağına inanıyorum. Tunceli dünyanın dört bir yanına ihraç edilen tekstil ürünlerin de inşallah önümüzdeki dönemlerde merkez haline gelecek. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Tunceli ziyaretinde kendisini en çok etkileyen konunun iş sahibi olan kadınların gözlerindeki mutluluğun olduğunun altını çizen Sarıeroğlu, “Hanımlarımızın gözlerinin için böyle gülüyor olduğunu görmek benim için Tunceli’de en önemli iz bırakan süreç olmuş oldu. İki firmamızda da güçlü, özgüvenli, geleceğe güvenle bakan gözler görmüş olmak bizim için mutluluk kaynağı. Bu parlayan gözlerin sayısını artırmak, daha fazla kadına ulaşabilmek, daha fazla aileye dokunabilmek için çalışmalarımızı daha güçlü şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Valimize çok teşekkür ediyorum. Gerçekten etkilendim. Halkın içinde ve her alanda çalışma içerisindedir. Bu anlamda kendisine gerçekten çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kadınlarla sohbet ederek sıkıntılarını dinleyen Sarıeroğlu, açılışın ardından yetim ve öksüz çocuklarla öğle yemeğinde bir araya geldi.