Ekonomi Bakanı Yardımcısı Fatih Metin, AK Parti İktidarı döneminde ülkenin geçmişe oranla katlanarak gelişimini sürdürdüğünü dile getirdi.

Kırıkkale AK Parti İl Başkanlığı’nın girişimleriyle Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda Ekonomi Bakanlığı yetkilileri tarafından sanayicilere ihracata yönelik devlet destekleri anlatıldı. Toplantıda konuşan Ekonomi Bakanı Yardımcısı Fatih Metin, “Uyguladığımız mali ve ekonomik politikalarla ülkemizi birçok alanda, dörde, beşe, ona, yirmiye katladık. Bunu biz sizinle beraber yaptık. Hükümet olarak biz sizin önünüzü açtık, önünüzdeki engelleri kaldırmaya çalıştık. Siz de bu engeller kalktıkça reel sektör olarak yatırım yaptınız, katma değer oluşturdunuz, istihdam oluşturdunuz, ihracat yaptınız ve ülkemizin Gayrı Safi Milli Hasılası yükseldi. Biz iktidara geldiğimizden bu yana ihracata yönelik hamleler yapmaya başladık ve hamd olsun netice aldık. Sizlerin sayesinde bizim ihracatımız 30 milyar dolar civarından 157 milyar dolara çıktı. Bu yetmez, bu ülkenin potansiyeli daha fazla, hedefleri olan bir ülkeyiz" dedi.

Kırıkkale’deki ihracat durumundan bahseden Metin, “Kırıkkale’nin dış ticaret hacmine baktığımızda 30 milyon dolar civarında. Yaklaşık bunun 20 milyon doları ihracat, 10 milyon doları ithalat. Bu durum Kırıkkale’nin potansiyeline yakışmaz. O nedenle artırılmasına yönelik neler yapabiliriz, onu konuşacağız. İhracat yapan firmalarımızın ağırlık olarak gıda sektöründe olduğunu görüyorum. Şehirde 30 civarı ihracatçımız var ama üretim yapan daha çok sanayicimiz var. Bu sayının artması için çalışacağız” şeklinde konuştu.

Düzenlenen toplantıya Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can ve Mehmet Demir, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı katıldı.