İSTANBUL (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı Projesinde arzu etmedikleri gecikmeler yaşandığını ancak projenin tamamlanması için hiçbir engel kalmadığını belirterek, "Gecikmeleri geride bırakacak tedbirleri aldık ve 2016'nın sonu itibarıyla burada trenleri yürütmüş olacağız" dedi.

Türk Konseyi Ulaştırma Bakanları Toplantısına katılan Yıldırım, toplantının açılışından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıldırım, "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı Projesi ne zaman bitecek?" sorusu üzerine, "Projede bazı arzu etmediğimiz gecikmeler oldu ancak bütün bu gecikmeleri geride bırakacak tedbirleri aldık ve bu sene sonu itibarıyla 2016'nın sonu itibarıyla burada trenleri yürütmüş olacağız.Öncelikle yük taşımacılığı daha sonra da yolcu taşımacılığı mümkün hale gelecek. dolayısıyla geçmişten kaynaklanan sorunlar tamamen çözülmüş oldu. Önümüzde işin tamamlanması için bir engel kalmadı" dedi.

İstanbul-Selanik hızlı tren hattı

Yıldırım, dün gece Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın da katıldığı, İzmir Ticaret Odası ve TOBB'un ev sahipliğinde İzmir'de düzenlenen Türkiye-Yunanistan dostluk gala yemeğinde Davutoğlu'nun "Selanik ile İstanbul arasında hızlı tren planlıyoruz" sözünün hatırlatılması üzerine şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Başbakanımız ile Yunanistan Başbakanının dünkü görüşme öncesinde ortak bir görüş olarak ifade ettikleri bir projedir. Esasen biz İstanbul'dan Edirne'ye kadar yüksek hızlı tren yapımını bu sene başlatacağız. Bu proje Türkiye tarafından bahsedilen projenin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Benzer şekilde Avrupa Birliği Ortaklık Öncesi Katılım Fonlarını kullanmak suretiyle Yunanistan'da da devamı yapılınca bahsedilen proje gerçekleşmiş olacak. Bizim tarafta zaten belirli bir aşamaya geldi. Benzer şekilde Yunanistan tarafı da bu çalışmaları başlatırsa ümit ederim bir kaç sene içerisinde bu proje tamamlanmış olur. Ve böylece Türk-Yunan dostluğunun bir göstergesi olarak bu hat devreye girmiş olur."