Balıkesir’in Burhaniye ilçesi, İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Balıkesir Ticaret Odaları Kadın Girişimcileri’nin katıldığı toplantıda, kadın girişimcileri destekleyecek olan projeler masaya yatırıldı.

Balıkesir’in il merkezi ve ilçelerde bulunan Ticaret Odası üyesi bayanların buluştuğu toplantıda konuşan Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş, katılımcılara teşekkür etti. Toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını anlatan Sarıbaş, ”Uluslararası rakamlara bakıldığında, çalışmak isteyen kadın sayısının özellikle kentlerde göreli olarak hızla arttığı söylenebilir. Bu durum, kadınların tarımsal faaliyetlerden çok ticari ve ekonomik alanda daha bilinçli girişimcilik faaliyetlerine yöneldiğini göstermesi açısından önemli olarak değerlendirilmektedir.

Ülkemizdeki kadın girişimciliğinin niteliksel ve niceliksel gelişiminin ivmesini yitirmeden kuvvetlenmesini sağlamak görevimiz olmalıdır. Ekonomi hayatında kadınlarımızın olmadığını düşünmek, tek kanatlı bir kuştan uçmasını beklemek ile eşdeğerdir” dedi. Sarıbaş’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Murat Taşkın, İletişim Kurmanın yolları konulu konferans verdi. Taşkın, insanın vücut dili ve kadının karşılaşacağı zorluklar hakkında bilgilendirme yaptı.

Balıkesir İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Nurbin Tüfekçioğlu ise” Türkiye’de özelikle 1984 yılından sonra çok önemli ölçüde kadın girişimcilerimiz hayata atıldı ve büyük başarı sağladı. Türkiye’de bir çok sektörde olan kadın girişimcilerimiz turizmden, sanayi ye kadar hemen hemen her alanda varlar. Özellikle Turizm de kadın girişimcilerimizin daha fazla dolaşarak Turizmin gelişimini artırmaları gerekir. Kadın, artık her sektörde hızla ilerliyor” dedi. Toplantının sonunda bilgi veren Nurbin Tüfekçioğlu” Toplantılarımızı, il merkezi ve ilçelerde sürdürüyoruz. Kadın girişimcilerin desteklenmesi konularında bilgiler verdik. Balıkesir’imiz de çok sayıda başarılı kadın girişimcimiz var. Körfezden de çok başarılı kadın girişimciler çıkacağına inanıyoruz. Toplantımızın faydalı olduğuna inanıyorum. Katılımcılara teşekkür ederim” dedi. Burhaniye Ticaret Odası Odasından Hülya Özdemir de” Nurbin Tüfekçioğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Çok faydalı bilgiler verdi. Bu toplantıların devamını bekliyoruz” dedi. Balıkesir kadın Girişimciler Burhaniye temsilcisi olduğunu bildiren Şirin Sarı da” Burhaniye Ticaret Odası olarak ilk kez kadın girişimciler toplantısına ev sahipliği yaptık. Kadının gücünün Türkiye’nin gücü olduğuna inanıyoruz. Daha çok kadının girişimci olması için çalışıyoruz. Kadın girişimcilerin sayısının artması çok önemli” dedi.

Toplantıyı Burhaniye kaymakamı Osman Yenidoğan ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Aysel de izledi.