İşletmeci Hüseyin Böyük, Balkan’ların otantik lezzeti Makara Tatlısını Karaman halkının ayağına getirdi.
İstasyon Caddesi Hizmet Gıda Karşısında bulunan Makarala adlı Tatlı restaurant hizmete başladı.
Türkiye’de Kıvanç Tatlıtuğ'un oynadığı Kuzey/Güney Dizisiyle bilinirliği artan Avrupa ve Balkanların meşhur Makara tatlısı Makarala, makara farkıyla şimdi Karaman’da açıldı.
Bir ilki gerçekleştirerek makara tatlısını Karaman’a getirdiğini nezih, sıcak ve kaliteli bir ortamda makara tatlısını (makarala) Karaman halkının beğenisine sunmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Böyük, Makara Tatlısı’nın, Avrupa’da özellikle Macaristan, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti’nde oldukça popüler olduğunu anlatarak;
“Özellikle avrupa ülkerin de insanların en çok tercih ettiği tatlılar arasında olan makara tatlısının (makarala) hafif ve lezzetli olma özelliği sayesinde tercih edildi. Özel olarak yapılan tarifine ek olarak farklı aramolar, şekerler ve çikolata ile kaplanarak pişirilmeye bıraktığımız Makarala tatlısı adını da rulo şeklinden almasıyla insanların yakın zaman içinde en çok tercih ettiği tatlılar arasına gireceğine inanıyoruz.”dedi. Böyük, Makara tatlısının (makarala) Antep fıstıklı, Fındıklı, Cevizli, Tarçınlı, Renkli Şekerli,Hindistan Cevizli ve dondurmalı çeşitlerini de yaptıklarını söyleyerek, Karaman halkını Makarala’nın tadına bakmaya davet etti.