2011 yılında yüzde beş oranında görülen Türkiye büyüme oranının yüzde 8.6 olarak gerçekleştiğini ifade eden KARSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Boynukalın, "Büyüme ivmesi, gelişmiş ülkelerde yavaşlarken ülkemizin sağlam finansal yapısı düşük kamu borcu hızlı büyümeye elverişli yapısı yükselen ihracat grafiği ile diğer ülkelerden farklı ve olumlu bir görüntü çizmiştir" dedi.

Boynukalın, Ülkemizin son yıllarda yakaladığı istikrar tablosu uluslararası yatırımcıları birçok sektörü de ilgi göstermesini sağladığını kaydederek, "Türkiye özellikle gıda sektöründe gerek ürün kalitesi gerekse sağlık stant ardalarında gerekse fiyatlandırma açısından pozitif yönden ayrışmaktadır. Türkiye bu başarıyı üreten geliştiren ihracatı yapan dinamik yapısıyla sağlamıştır" dedi.

Karamanın gerçekten son yıllarda büyük bir atılım içinde olduğunu belirten Karaman Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu "Ekonomik olarak en güçlü dönemimizi yaşadığımızı söyleyebiliriz. Karaman bugün gerçekten kabuğunu henüz kırabilmiş değil. Ülkemizin yakaladığı bu istikrar ve seviyeli gidiş inşallah çok yakın bir zamanda bu olumsuzluğun ortadan kalkacağı ve eksi kaderimizin çok pozitifi olarak değişeceği hususunda ciddi işaretler veriyor." dedi.
Karamanlı sanayici ve işadamlarıyla bir bütün olarak Karamanı geleceğe taşımak için çalıştıklarını ifade eden Uğurlu, "Son derece ciddi sıkı bir çalışmanın içindeyiz. İleri teknoloji sanayi alanındaki yeni gelişmeleri aynı anda takip eden ve uygulayan dünya ile rekabet eden bir Karaman artık yavaş yavaş var. Bu ahengi bozmadan istikrar ile yolumuza devam edeceğiz inşallah. Tek yapacağımız şey çalışmak, araştırmak, rekabet etmek ve üretmek" dedi.

Karaman Milletvekili Lütfi Elvan da "Bir ülkenin kalkınması, gelişmesi için elbette tarım sektörü, hizmetler sektörü, oldukça önemlidir. Ama sürdürülebilir bir kalkınma için sürdürülebilir bir büyüme için mutlaka ve mutlaka motor görevini üstlenecek olan sektör sanayi sektörüdür ve bu sektör olmalıdır. Eğer sanayinin rekabet gücü yüksekse dünya ile rekabet edebiliyorsa o ülkenin sırtı yere gelmez. Büyüdükçe büyür, geliştikçe gelişir. Bu açıdan sanayi sektörümüzün gösterdiği performans gerçekten son 10 yılda gösterdiği performans inanılmaz düzeydedir. Sadece Karamanın ve Karamanlı işadamlarımızın 100 ün üzerinde ülkeye ihracatları söz konusu. Bu oldukça önemli ve demek ki dünya ile gelişmiş ülkeler ile rekabet edebilecek bir duruma gelmişiz demektir" dedi.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, "ihracat yapan, vergi veren her sanayicimiz, her insanımız bunu birçok toplumun anlayamayacağı bir cömertlikle yapmaktadır. Çünkü bizim insanımız yeri geldiğinde bu ülkeye malını, yerini geldiğinde canını vermeyi kendisi için onur kabul eder. Paylaşmanın gönüllerdeki huzurunu hiçbir şeye değişmez. İşte bu cömertliğin ve samimiyetin en güzel ifadesidir.
Bugün ihracatta ve vergide dereceye giren arkadaşlarımızı ödüllendiriyoruz. Ama az ya da çok, imkânları ölçüsünde bu ülkeyi yükseltmek ve bu milleti yüceltmek için çalışan her sanayicimizin, her esnafımızın, her insanımızın başımızın üstünde yeri var. Onlar bunu zorunluluk olarak değil bir sorumluluk olarak yaptılar. Onların bu başarısı, bu cömertliği Karaman'ın ve ülkemizin bugününde olduğu gibi yarınlarında da daima hatırlanacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Gelirler vergisinde 3. Olan Nevzat Nas'a plaketini İl Defterdarı Necmettin Heper, 2. olan Necati Babaoğlu'na plaketini KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ve ilk sırayı alan İsmail Tayyar'a ise plaketini Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Öztunç verdi.
Kurumlar Vergisinde 3.olan Şimşek Bisküvi adına Mehmet Ali Şimşek'e plaketini Cumhuriyet Başsavcısı M. Kemal Çokdinç, 2. olan Bifa Bisküvi adına Yılmaz Babaoğlu'na Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ve ilk sırayı alan Biskot Bisküvi adına İsmail Tayyar'a ise plaketini Karaman Milletvekili Lütfi Elvan verdi. İhracat Satış da ise 3. Refik Boynukalın'a plaketini Lütfi Elvan, Saray Bisküviden Adnan Demirbağ'a Vali Süleyman Kahraman ve ilk sırayı alan Şimşek Bisküvi adına Erol Şimşek'e Vali Süleyman Kahraman plaketlerini verdi.