Ankara (AA) - Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (Başkent EDAŞ), 2014'te başkentte elektrik şebekesinin daha sağlıklı ve modern bir yapıya kavuşması için yoğun bakım, onarım ve yatırım çalışmaları yürüttü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Başkent EDAŞ, ekonomik ömrünü dolduran aydınlatma ekipmanlarını yenileriyle değiştirirken, kullanılır durumda olan fakat dış etkenler sebebiyle arızalanan aydınlatma armatürlerini de bakım ve onarımdan geçirdi.

3,2 milyon müşteriye hizmet veren şirket, 2014'teki çalışmalar kapsamında, 12 bin 585 adet armatürü ekonomik ömrünü tamamladığı için yenilerken, 25 bin 397 adet armatürü ise çalışır hale getirdi.

Ayrıca şirket, 361 mahalleye yıl boyunca bin 480 kez bakım yaparak, ortalama olarak her mahalleye yılda 4 kez bakım gerçekleştirmiş oldu. Çalışmalar dahilinde yeni 509 elektrik direği montajı gerçekleştirildi.

Başkent EDAŞ, 2015 yılında da sorumluluk bölgesinin genelinde yaptığı yatırımlar ve operasyonel iyileştirmeleri hayata geçirmeye ve bu hizmetleri müşterileriyle paylaşmaya devam edeceğini duyurdu.