NİĞDE (AA) - MUHAMMED YASİR AYDOĞAN - Niğde'nin Çarıklı köyünde doğuştan görme engelli 26 yaşındaki Ali Kulpu, hazırladığı büyükbaş hayvancılık projesinin İŞKUR'dan 32 bin lira hibe desteği almasıyla kendi işinin sahibi oldu.

Kulpu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının da görme engelli olduğunu ve annesinin kendilerine her türlü desteği verdiğini belirterek, onun yükünü hafifletmek, ailesine katkıda bulunmak için kendi işini kurmaya karar verdiğini söyledi.

İŞKUR'a büyükbaş hayvancılık projesi sunduğunu ve 32 bin lira hibe desteği almaya hak kazandığını anlatan Kulpu, "Türkiye Beyazay Derneğine gittim, orada başkanım bana 'Sen ne iş yapabilirsin?' dedi. Ben de köydeyim, bildiğim işi söyledim. 'Büyükbaş hayvancılık yapabilirim' dedim. Proje hazırladık, İŞKUR'a götürdük. Olumlu bir sonuç geldi. Kabul edildiği zaman çocuklar gibi sevindim duygulandım. Projemize başladık, sözleşmemizi imzaladık" dedi.

- "Ben de varım"

Projenin adının "Ben de varım" olduğunu aktaran Kulpu, şunları dile getirdi:

"(Ben de varım) demek istedim. Boş durmak istemedim. Helalinden, alın terimle para kazanmak istiyorum. Biz bu işi burada bırakmayı düşünmüyoruz. 3-4 yıla kısmet olursa büyüteceğiz. Büyüttüğümüz zaman köyde istihdam sağlamayı düşünüyoruz. Ekonomiye de katkıda bulunmak içinde uğraşacağız, kısmet olursa. Geçimimizi süt satarak sağlıyoruz. İneklerin bakımını annemle beraber yapıyoruz. Sağım, yem ve temizliği biz yapıyoruz."

Kulpu, ineklerden günlük 60 litre süt elde ettiğini ve bu sütü satarak ailesine katkı sağlamaya çalıştığını belirtti.

Devletin verdiği imkanlardan tüm engellilerin yararlanması gerektiğini ifade eden Kulpu, "Devletimiz sonuçta bir iş imkanı, hibe desteği vermiş. Bundan yararlanılması gerekiyor. Evde oturarak o maaşı alarak bir yerlere varamazsın. İnşallah, örnek oluruz" diye konuştu.

Anne Fatma Kulu, "Oğlumuzun elinden tutmak için devletimiz bize bir imkan tanıdı. Ömrüm yettikçe elinden tutacağım. Bu işi yaptığı için çok mutlu. O mutlu olduğu zaman ben de mutlu oluyorum. Allah'ın izniyle aileye katkısı da büyük olacak" ifadesini kullandı.