Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret eden Hollanda Kraliyeti İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom, Bursa sanayiindeki gelişmeleri hayranlıkla takip ettiğini söyledi.

Başkonsolos Schuddeboom’u BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş ağırladı. İsmail Kuş, Schuddeboom’a BTSO’nun 16 Makro Projesi ve Bursa ekonomisindeki son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Bursa’dan Hollanda’ ya 172 firmanın ihracatının bulunduğunu ifade eden İsmail Kuş, kentte Hollanda sermayeli 28 firmanın faaliyet gösterdiğini dile getirdi. Türkiye’nin 2013 yılı itibariyle Hollanda’ ya ihracatının 3,5 milyar dolar, ithalatının ise 3,3 milyar dolar olduğunun altını çizen İsmail Kuş, Bursa’nın söz konusu ülkeye ihracatının ise aynı dönemde 250 milyar dolar olarak gerçekleştiğini kaydetti. İsmail Kuş, “Bursa iş dünyası olarak Bursa’ya değer katacak projeler geliştiriyoruz. Hollanda ile Bursa arasındaki ticaret hacminin artması için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Başkonsolos Schuddeboom, Bursa’nın ticaret ve sanayi hayatındaki potansiyelinin oldukça güçlü olduğunu kaydetti. Bursalı iş dünyası temsilcilerinin Türkiye genelinde imza attığı projelerin ülke ekonomisine önemli bir katkıda bulunduğunu belirten Schuddeboom, Bursalı sanayicileri tebrik etti. Schuddeboom, “Bursa’daki ekonomik gücü bizzat görme imkanı buldum. Buradaki sanayiden etkilenmemek mümkün değil. Hollanda ile Bursa arasında güzel işbirliklerine imza atacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

HOLLANDA’DAN VİZE KOLAYLIĞI

Türkiye ile Hollanda arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek için ‘Turuncu Halı Vize Kolaylığı’ programı hakkında bilgi veren Schuddeboom, “Türkiye ile Hollanda arasında vize sıkıntılarını ortadan kaldırmak için uğraşıyoruz. Firmalara yönelik özel bir vize programı geliştirdik. Bu hizmetten yararlanan firmalara, ilk başvurularında 1 yıl, devamında ise 5 yıllık vize veriliyor” şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda İsmail Kuş, Başkonsolos Schuddeboom’a hediyeler takdim etti.