Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Avrupa Birliği’nin araştırma geliştirme ve yenilikçilik destek programları olan "Eureka, Eurostars ve Horizon 2020 Programı" hakkında eğitim verecek.

BTSO Akademi Projesi çerçevesinde iş dünyasına yönelik eğitim programları sürüyor. Söz konusu eğitim programlarıyla Bursalı firmaların araştırma geliştirme ve yenilikçilik kabiliyetleri gelişiyor. BTSO tarafından 19-20 Kasım 2014 tarihlerinde Oda Merkez Binası’nda Eureka, Eurostars ve Horizon 2020 destek programları hakkında bilgilendirme ve proje önerisi sunma eğitimi verilecek. Eğitimler, 2 gün boyunca 09.00-16.30 arasında ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Eğitim programlarında katılımcılara, AB’nin Eureka, Eurostars ve Horizon 2020  destek programları ile ilgili başvuru süreci ve proje formunun hazırlanması gibi konularda bilgiler verilecek.

Eğitim programı çerçevesinde 21 Kasım 2014 Cuma günü ise ‘Eureka, Eurostars ve Horizon 2020 Teklifleri başvuru ve bilgilendirme’ konulu seminer yapılacak. Oda hizmet binasında gerçekleştirilecek olan programda, Avrupa Takımı’ndan Derya Sevinç, AB Ekonomi ve Ticaret Politikaları ile destekleri hakkında sunum yapacak. Tofaş Ar-Ge Müdürü İsmail Durgun ve Barida Makine Kalite Müdürü Ahmet Candemir, proje deneyimlerini davetliler ile paylaşacak. Ayrıca TÜBİTAK Eureka Proje Sorumlusu Burak Tiftik de panelde sunum gerçekleştirecek.

BTSO Akademi eğitimlerine iş dünyasının göstermiş olduğu ilginin memnuniyet verici olduğunu  dile getiren BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Eğitimler sayesinde iş dünyasının başarılarına destek vermeyi ve katılımcıların kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Ar-Ge ve inovasyon desteklerinden iş dünyası temsilcileri mutlaka faydalanmalı. Bu bilgilendirme eğitimleri, firmalarımızın teşviklerden faydalanması açısından fırsat olacaktır. Üyelerimize yeni ufuklar kazandırmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.