Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) düzenlenen toplantıda tekstil sektörünün yol haritası masaya yatırıldı.

BTSO’nun Altıparmak hizmet binasındaki toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Başkan Vekili İsmail Kuş, 25’inci Komite Başkanı Beyhan Cambaz, 10’uncu Komite Başkan Yardımcısı Cabir Sökücü ile 10’uncu Komite Meclis Üyesi Hasan Çepni ve komite üyeleri katıldı. Burkay, komitelerin ciddi çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.  Komitelerde alınan kararların yönetim kurulunda karara bağlandıktan sonra eyleme dönüştüğünü ifade eden Burkay, “Bursa iş dünyasının nabzını tutan komitelerimiz, kentin ortak aklı dediğimiz dinamiğin en önemli bileşenidir. Bizler kendimiz ve sektörümüz adına birşeyler yapmak istiyorsak burada sizlerin görüşleri çok önemli. Biz sizlerden gelen talepleri yerine getirmek için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Sektördeki firmalarda çalışanların eğitimlerinin oldukça önemli olduğunun altını çizen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı ibrahim Burkay, “Sektörde bulunan çalışanlara kendi sektörünün özelliklerini kapsayacak şekilde eğitimler aldırmalıyız. BTSO Akademi eğitimlerimizi sektörlerden gelen talepler doğrultusunda şekillendirdik Bu anlamda sizlerin talepleri doğrultusunda sektörünüzde gerekli gördüğünüz eğitimler BTSO Akademi eğitimleriyle karşılanabilir. Ayrıca BUTGEM’de bu yıl 2 bine yakın gencimize eğitim verilecek. Tasarımcı konusunda duyulan ihtiyacı da BUTGEM’de açılacak ek derslerle giderebiliriz ” diye konuştu.

10’uncu Komite Meclis Üyesi Hasan Çepni komiteleriyle ilgili gelen talepleri değerlendirip yönetim kurulu ile paylaştıklarını belirterek, “Daha sık biraraya gelirsek inanıyorum ki sekörümüz açısından çok önemli faydalar ortaya konacak. Ben özellikle düzenlenen yurt dışı fuarlarını önemsemenizi rica ediyorum. Bu tür fırsatları değerlendirmeliyiz. Bu kurumun daha iyi çalışması için gayret sarf etmeliyiz. Sizlerin önerileri bizim için de çok önemli” ifadelerini kullandı.