Eskişehirli Tuncel ailesi, çikolata tutkularını, “Mabel” çatısı altında NeoPlus Outlet’te açtıkları mağaza ile taçlandırdılar.

Tuncel ailesi, Eskişehir NeoPlus Outlet’teki “Mabel” çikolata mağazalarının açılışını yaptı. Özlem Tuncel’e ait mağazanın açılış törenine, Dünya Köfte işletmelerinin sahibi Celal Çakır, CMYK Mimarlık işletmesinin sahipleri Tufan ve Tolga Yıldız, Sebat Kimya işletmesinin sahibi Ali Rıza Çakmak, Afaş Mobilya işletmesinin sahibi Fikret Erin, Arılar Gıda işletmesinin sahipleri Muhammet Toktaş ve Alp Ilgıcıoğlu, Seçer Manav işletmesinin sahibi Kamil Seçer, Sümela Ekmek işletmesinin sahipleri Ali Kürkan ve Hüseyin Biçer, Mart 2013 Yerel Seçimlerinde Demokrat Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hasan Karacak, Bozüyük İhsan Turizm’in sahibi Hüseyin Dündar, iş adamı Nevzat Sezgin, ailenin yakınları ve çok sayıda ilgili katıldı.

Eskişehir’in ilk “Mabel” mağazasının açılış kurdelesi, işletme sahibi Özlem Tuncel’in ilk patronu Nevzat Sezgin ve son patronu Celal Çakır tarafından kesildi.

Vatandaşların hizmetine açılan mağazayla alakalı bilgi veren mağaza müdürü Birol Tuncel, çikolatayı seven bir aile olduklarına dikkat çekti. “7-8 ay önce eşime bir işyeri açma fikri aklımızdan geçti” diyen Tuncel, mağazanın açılış öyküsünü şöyle anlattı:

“Ne yapabiliriz diye bir araştırma yaptık. Eskişehir’deki AVM’leri, diğer dükkanları araştırdık. İstanbul’da gıda fuarlarına katıldık. Sonra NeoPlus AVM bize sahip çıktı ve bizi yönlendirdi. Onların yönlendirmesiyle çikolata mağazası açmaya karar verdik. Çikolata konusunda yaptığımız araştırma ise yaklaşık 3 ay sürdü. İstanbul’da yürüttüğümüz araştırmalar esnasında burada “mabel” firmasına uğradık. Mabel firması da bize çok sıcak ve candan yaklaştı. Daha sonra firma bize çok büyük imkanlar sağladılar. Bizi bağırlarına bastılar ve çok kolaylıklar gösterdiler. Daha sonra “Mabel’in mağazasını buraya nasıl entegre edebiliriz?” diye mimarımızı İstanbul’a götürdük. Projelerimizi hazırladık ve “Mabel” de projelerimizi “uygundur” diyerek onayladı. Bu şekilde mağazamızı Eskişehir’e kazandırmış olduk” ifadelerini kullandı.

ESKİŞEHİR’DE İLK “MABEL” MAĞAZASI

“Mabel” tabelası altında Eskişehir’de açılan ilk mağaza olduğunu aktaran Tuncel, “Mabel’in çikolataları hemen hemen birçok kuruyemişçide var. Fakat mağaza anlamında, Mabel’in tabelası anlamında Eskişehir’de bir ilk. Bizim amacımız; kaliteyi, gerçek çikolatayı Eskişehir’e getirirken çikolata kültürünü değiştirmek. Biz de, bayramlarda, sözde, nişanda, özel günlerde çikolata akla geliyor. Ama çikolata işine girdiğinizde bu işin bir derya olduğunu anlıyorsunuz. Mesela Mabel’in 500’e yakın ürünü var, yelpazesi geniş. O anlamda biz Eskişehir’de tecrübeyi yakalayıp, daha büyük bir mağaza açarak Mabel’in bütün çeşitlerini koymak istiyoruz. İleriki yıllarda kaliteli büyük bir Mabel mağazası Eskişehir’e kazandırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“MUTLU OLMAK İSTEYENLERİ VE MABEL’LE TANIŞMAK İSTEYENLERİ MAĞAZAMIZA BEKLİYORUZ”

Tuncel, mutlu olmak isteyenleri ve gerçek çikolatayı tatmak isteyenleri mağazalarına beklediklerini de anlatarak, şöyle devam etti:

“Çikolata mutluluk veriyor. İnsanların mutlu olduklarını nişanlarda, düğünlerde, doğumlarda çikolata dağıtılıyor. Mutlu olmak isteyenler, gerçek çikolata yemek isteyenler, Mabel’le tanışmak isteyenleri mağazamıza bekliyoruz. Onları en iyi şekilde ağırlayacağımızdan hiçbir şüpheleri olmasın.”

Tuncel ailesinin fertleri Özlem Tuncel, Birol Tuncel ve oğulları Orkun Tuncel NeoPlus Outlet’teki “Mabel Mağazası”nda gerçek ve kaliteli çikolatayı başta Eskişehirliler olmak üzere bütün vatandaşlara ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyor.