Bursa’da inovatif girişimciliği desteklemek amacıyla Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve British Council tarafından Aralık ayında girişimcilik üzerine atölye çalışmaları düzenleniyor. 12-14 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlenen ‘Eğiticilerin Eğitimi’ ve 18-21 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlenen ‘Girişimcilik Atölyesi’ başlıklarında iki ayrı programın düzenlendiği atölye çalışmalarına katılım ücretsiz. Başvurular BEBKA ve British Council’ın web sitelerinden yapılabilir.

British Council’ın Girişim Programı’nı uluslararası platforma taşımak ve eğitim metodolojisini tüm dünyada yaygınlaştırmak üzere NESTA ile kurduğu ortaklık sonucu yürütülen program Türkiye’de bu yıl başladı. İlk defa 2014 Şubat ayında İzmir’de başarıyla gerçekleştirilen atölye çalışmasının ardından, Aralık ayında girişimciler ve eğitmenler için düzenlenen atölye çalışmaları Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı desteği ile gerçekleşiyor. Alanında yürüttüğü başarılı çalışmalar ve eğitime verdiği katkılarla yakından tanınan Percy Emmett programın eğitmenliğini üstleniyor.

GİRİŞİMCİ YETİŞTİRENLERE DE FIRSAT

Girişimciliğin gelişiminde en önemli etkenlerden biri olan eğiticilere yönelik olarak tasarlanan ‘Eğiticilerin Eğitimi Programı’, benzersiz bir içerikle 12-14 Aralık 2014 tarihleri arasında Bursa’da düzenlenecek. Bu çalışmaya katılacaklarla paylaşılacak olan Girişimci Eğitim Seti, Nesta tarafından girişimcilik eğitimi veren öğretim görevlilerine ve iş danışmanlarına özel olarak denenerek hazırlanmış ve bir iş girişiminde bulunmayı düşünen girişimciler için kullanılan eğitim materyallerinden oluşuyor.

Üç gün süren bu programda, katılımcılar, eğitim setinin innovatif ve pratik özellikleri hakkında detaylı bilgi alacaklar. Katılımcılar aynı zamanda programda sunulan bu esnek yaklaşımların tüm inovatif disiplinlerden yeni iş girişimlerini destekleyecek şekilde tasarlanmış özel bir programa dönüştürülmesi konusunda anlayış kazanıyorlar.

GİRİŞİMCİLERİN FİKİRLERİNİ GELİŞTİRECEĞİ ATÖLYE 18 ARALIK’TA BAŞLAYACAK

İnovatif girişimcilerin iş konusundaki fikirlerini adım adım geliştirmelerine ve işletmeleri için önemi olan değer ve ilişkileri keşfetmelerine yardımcı olmak üzere tasarlanan ‘Girişim Programı’nın atölye çalışması 18 - 21 Aralık 2014 tarihleri arasında Bursa’da düzenlenecek. Atölye çalışması, innovasyon gerektiren sektörlerden birinde (moda, mobilya tasarımı, seramik, tasarım, film, çizgifilm (animasyon) müzik, el sanatları, sanat galerileri, mimarlık, yayıncılık, görsel ve sahne sanatları, vb.) bir fikri, ürünü ya da hizmeti olan veya bu sektörlerden birinde iş kurmuş ve 18 aydan kısa süredir ticari faaliyet yürüten herkese açık olacak. Atölyede iş kurmada ve sürekliliğini sağlamada karşılaşılan zorlukların aşılmasını sağlayacak pratik araç ve teknikler sunulacak. Katılımcılar girişimlerini başlatmayı, geliştirmeyi ve sürdürmeyi sağlayacak hevesi, vizyonu ve planlamayı geliştirme şansı bulacak.

British Council Sanat Direktörü Esra A. Aysun, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı iş birliğiyle Türkiye’nin farklı şehirlerinden girişimcilere ulaşma fırsatı buldukları için mutlu olduklarını belirterek, Aralık ayında Türkiye’ye gelecek ve bu eğitimin kurucusu Percy Emmet’in beceri ve vizyon geliştirme alanlarında katılımcılara önemli katkılar sağlayacağını vurguladı. Aysun “Bu eğitim seti, yenilikçi bir metodoloji kullanarak katılımcılara pratik girişimcilik becerileri kazandırıyor. British Council, Nesta işbirliğiyle 2012 yılından beri Rusya, Brezilya, Vietnam ve Nijerya gibi ülkelerde bu program ile 311 girişimciye inovatif sektörlerde girişimlerini ilerletmelerine, becerilerini ve bilgi birikimlerini geliştirmelerine yardımcı oldu. Bursa’da düzenleyeceğimiz dört günlük programın sonunda katılımcılar, işletme planlarını, pazarlama stratejilerini ve mali planlarını geliştirmek için gerekli bilgileri edinmiş olacaklar” dedi.

BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, “British Council işbirliğiyle düzenleyeceğimiz “Girişimcilik Atölyesi” ile bölgemizde daha önceden uygulanmamış bir eğitime ev sahipliği yapmaktan onur duymaktayız. Programımız kapsamında düzenlediğimiz bu eğitim ile bölgemizde innovatif sektörlerde girişim yapmak isteyen kişilere kendi işlerini kurma yolunda destek olarak, bölgemizin endüstrilerinin geliştirilmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Katılımın ücretsiz olduğu Girişimcilik Atölyesi’ne katılım 25 kişiyle sınırlı ve başvurular 16 Kasım’a kadar devam edecek. Detaylı bilgi ve katılım formuna British Council ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı web sitesinden ulaşılabilir.