Enerji sektöründe öncü bir şirket olan Bursagaz, Kalder Kalite Personeli Yetiştirme Programı kapsamında Uludağ Üniversitesi öğrencilerine mükemmellik modeli uygulamalarını anlattı.

Bursagaz Yönetim Sistemleri Birim Yöneticisi Tuğçe Balarısı Yonga tarafından verilen eğitimde, mükemmellik anlayışından Avrupa kalite yönetim modellerine kadar pek çok konu ele alındı. Başarıya giden yolda şirket yönetiminde önceliklerin olduğundan bahseden Yonga, 3 temel önceliğin varlığından bahsederek, bunlardan ilkinin paydaşlar olduğunu, bu paydaşların beklentilerinin karşılanmasından çok dengede tutulmasının önemli olduğunu söyledi. strateji belirleme ve en son değerlendirme aşamasında sadece sonuca değil, bu sonuçlardan çıkacak iyileştirme fırsatlarının ne olduğuna dikkat edilmesi gerektiğini belirten Balarısı Yonga, alınan her ödülün bir PR maksadı taşıdığı, asıl önemli olanın ise bu modelleri uygulamak olduğunu söyledi.

EFQM mükemmellik modelinde aranan kıstasla artık şirketlerin sadece ben iyiyim demekle yetinmediğini ve bu modelin neye göre iyi olduğunu sorgulayan bir yapının oluştuğunu anlatan Yonga, Bursagaz’ın ödül süreçlerinden ve bu süreçlerde izlediği yollardan bahsetti.

EFQM mükemmellik modelinin daha önceki senelerde kıyas ve uygulamalarının farklı olduğuna değinen Yonga, ulusal ve uluslararası alanda mükemmellik ödülü seviyeleri hakkında bilgi verdi.

Yaklaşık 25 öğrencinin katıldığı eğitimde çeşitli uygulamalar yapılarak örnek bir vaka çalışması gerçekleştirildi.