BUTGEM sayesinde 15 bine yakın kursiyerin meslek sahibi olduğunu belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Bursa’da işsizlik probleminin olmadığını işçisizlik probleminin olduğunu söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin (BUTGEM) yeni eğitim öğretim dönemi düzenlenen törenle merhaba dedi. Açılış törenine Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BUTGEM ve BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile kursiyerler katıldı. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, iş dünyasının en önemli hedefinin kazanç üretmek olduğunu belirterek, “Kar üretmek ancak katma değerli ürünlerle olur. Bu katma değerli ürünleri üretmek ve üretim biçimlerini hayata geçirmek de ancak katma değeri yüksek insan gücüyle mümkün olabilir” diye konuştu.

"İŞSİZLİK PROBLEMİ YOK, İŞÇİSİZLİK PROBLEMİ VAR"

BUTGEM’den bugüne kadar 15 bine yakın kursiyerin meslek sahibi olduğunu belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, “2009 yılından bu yana 6 bin kişi BUTGEM’de eğitim gördü. Mezun ettiğimiz siz değerli kardeşlerimizin yüzde 80’i Bursa’daki sanayi bölgesinde, şirketlerimizde istihdam edildi. Bursa iş dünyası, tüm kurslarda eğitim gören kursiyerlerle ilgili bizlerle temas kuruyorlar. O yüzden Bursa’da işsizlik problemi yok. İşçisizlik problemi var" dedi.

Türkiye’de artık rekabetin çok hızlı geliştiğine değinen BTSO Başkanı Burkay, "Türkiye artık 50’li, 60’lı, 70’li yılların Türkiye’si değil. Hem şirketlerin hem de bireylerin rekabeti çok hızlı. Bu anlamda kendinizi ne kadar fazla yetiştirirseniz ne kadar donanımlı olursanız iş hayatınızdaki serüveniniz de o kadar rahat olacaktır. BUTGEM’in serüveninin devam etmesi için ciddi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Hem Bursa hem de Türkiye ekonomisine fayda sağlayacak her bireyin yetişmesinde kendilerine ciddi sorumluluk düşüyor. Önümüzdeki yıl 30’uncu yılını kutlayacak BUTGEM’in işlevini değiştirecekler" dedi.

"ARA ELEMAN İHTİYACINI ÇÖZMELİYİZ"

BUTGEM’in yeni eğitim öğretim dönemi açılışına katılmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Vali Münir Karaloğlu ise, "Teknoloji üreten, gelişmiş, ekonomisinde ithalat ihracat dengesini bulmuş, cari açığı olmayan ülkelere baktığımızda bu ülkelerin ara insan ihtiyacı olmayan ülkeler olduğunu görüyoruz. Türkiye yüksek teknolojiye geçmek istiyor. Türkiye cari açığı düşürmek istiyor. Bunun anahtarı ara eleman ihtiyacını çözmektir. Çözemezseniz hedefler hayal olur. O zaman bu yapılan işin ne kadar kıymetli olduğunu ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkıyor” diye konuştu.