Ongun A.Ş. Genel Müdürü Nejat Koyuncu yaptığı basın açıklamasında; Türkiye’nin çeşitli illerinde, cezalar uygulanmaktadır, bizde Karaman’da otoparklarda ödeme yapmayan plakalar hakkında yasal işlem başlatacağız” dedi.
Ongun A.Ş. Genel Müdürü Nejat Koyuncu: “Şirketimizin uzun süredir işletmekte olduğu, caddelerdeki açık otoparkların işletmesine halen devam etmektedir. Otopark işletmesini daha iyi yapabilmek amacı ile mart ayı içerisinde el terminalleri getirerek araç giriş çıkışlarını bilgisayar ortamında takip etmeye başladık.

Bu uygulama ile el terminalleriyle bilgisayarlı ortamda; otopark ücretini ödemeyen plakaların tespiti ve kayıt altına alınma işlemleri yapılmaya başlanmıştır. Otopark ücretini sürekli ödemeyen plakalar. El terminallerindeki kameralar sayesinde tarih, saat, park ettiği cadde bilgileri ile birlikte fotoğraflanıp arşivlenmektedir.

Şirketimiz bu plakalar ile ilgili yasal işlem başlatmaya karar vermiş; ancak merkezdeki cadde yenilenmesi çalışmalarından dolayı ertelenmiştir.

Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde, mahkeme ve icra yoluyla, zabıta yoluyla, araç kilitleme sistemiyle cezalar uygulanmaktadır. Haziran ayıyla beraber alınan karar uygulamaya başlanacak ve ödeme yapmayan plakalar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

ONGUN A.Ş, vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için çağrıda bulunarak;
“Otopark borcunu ödeme yapmayan vatandaşlarımızın biran önce el terminallerindeki kayıtlı bakiyelerini ödemeleri, ya da uygulama başladığı tarihten itibaren abone sistemine geçerek borçlarını abone sisteminde mahsup etmelerini önermektedir” dedi.