ÇANKIRI (AA) - Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, son iki yıl içerisinde Türkiye'deki en büyük reel sektör yatırımının Çankırı'ya yapıldığını söyledi.

Özcan, Çankırı'ya gezi düzenleyen Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı (YOYAV) üyeleri ile bir araya geld. Özcan, 2011 yılından beri Çankırı'da görev yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Çankırı'nın tarih kokan bir şehir olduğunu ifade eden Özcan, "Çankırı bir Selçuklu, Osmanlı, Hitit ve Cumhuriyet kentidir. Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet eserleri vardır. Anadolu'nun ilk Hadis Üniversitesi Çankırı'da kurulmuştur. 1926 yılından beri Çankırı ildir" dedi.

Çankırı'nın potansiyellerinden bahseden Özcan, "Çankırımız'da geçmişten bugüne gelen 'Yaran kültürü' yaşatılmaktadır. Yaran, ahiliğin yerel bir örgütlenmesidir. Cumartesi günleri 'Yaran ocakları' yakılmaktadır" diye konuştu.

Çankırı'nın aynı zamanda sanayi şehri olduğunu vurgulayan Özcan, şunları kaydetti:

"Çeşitli küçük mutfak aletleri Şabanözü ilçemizde bulunan fabrikada bayanlarımız tarafından üretilmektedir. Ayrıca dünyaca ünlü futbolcuların giydiği çoraplar ilimizde üretilmektedir. Son iki yıl içerisinde Türkiye'deki en büyük reel sektör yatırımı Çankırı'ya yapılmıştır. 14 Ekim 2015'te Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Çankırı'ya teşrif etti. Türk-Japon ortaklığı ile 500 milyon dolara yapılan lastik fabrikasının açılışı gerçekleştirdi. Burada bir firmaya ait birkaç marka lastik üretilecek."

Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı Başkanı İbrahim Ateş ise vakfın 1988 yılında kurulduğunu bildirdi. Vakfın kuruluş ilkelerinden bahseden Ateş, şöyle konuştu:

"Vakfımız yardımda yarış, toplumda barış, hakka yakarış ve halka varış ilkeleri ile kurulduğu günden bu yana faaliyet ve hizmetlerini sürdürmektedir. Devletin yanında milletin emrinde ve yoksulların hizmetinde olan YOYAV, bugüne kadar on binlerce yoksulun bacasını tüttürdü. Binlerce fakir öğrenciye burs verdi. On binlerce insana ilim, irfan ve Kur'an öğretti. Tarihi vakıf anlayışını günümüze yansıtıp yaşatmanın gayreti içinde oldu."

Vakfın bunun yanında yetişkinlere dini bilgiler de verdiğini belirten Ateş, "Ayşe Doyuk hanımefendi ise gönüllü olarak vakfımızın Arapça ve Kur'an-ı Kerim öğretmenliğini yapmaktadır. Vakfımız üyelerini ve kursiyerlerini motive etmek için yurt içi ve yurt dışı geziler düzenlemektedir" ifadelerini kullandı.

Ateş, tarihi ve kültürel yerlerinin ziyaret etmek amacıyla Çankırı'yı ziyaret ettiklerini kaydetti.

Daha sonra Ateş, Vali Özcan'a kendi yazdığı kitaplardan, Özcan da Ateş'e tuz lambası hediye etti.