Gıda sektörünün öncü kuruluşlarından biri olan Konya Şeker, bayram hazırlığı yapan çiftçileri yine yalnız bırakmıyor. Avans ödemelerini düzenli bir şekilde gerçekleştiren Konya Şeker, üreticinin yüzünü güldürmek için Ramazan Bayramı öncesi de 36.502.200 TL’lik avans dağıtacak ve bu avansla birlikte bu kampanyada toplamda ödediği rakam 150.312.288 TL. olacak. Bu sayede çiftçiler, kimseye borçlanmadan bayram alışverişini yapabilecek, huzurlu bir bayram geçirecek.

36.502.200 TL’LİK AVANS DAĞITILIYOR
Gıda sektörünün dev kuruluşlarından Konya Şeker, ülke tarımının gelişmesi ve kalkınması amacıyla gerçekleştirdiği yatırımlarla üretimi rahatlatırken, yaptığı nakdi ve ayni avans desteğiyle de çiftçilerin daha huzurlu bir şekilde üretim gerçekleştirmesini sağlıyor. Bugüne kadar avans ödemelerini düzenli bir şekilde yapan ve bu desteğini adeta maaş ödemesi haline dönüştüren Konya Şeker, Ramazan Bayramı öncesinde de üreticilerin yüzünü güldürüyor.
1 Temmuz Cuma günü dağıtılacak 36.502.200 TL’lik avansla birlikte Konya Şeker, çiftçiye adeta can suyu niteliğinde, Bayram Avansı ödemesi yapmış olacak.

BAŞKAN KONUK: ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ
Avans dağıtımıyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, Konya Şeker'in en büyük özelliğinin halden anlamak ve derde derman üretmek olduğunu söyledi. Konya Şeker modelinin, üreticinin işini büyütmeyi esas aldığını ifade eden Başkan Recep Konuk, fabrikaların araç, üreticinin daha çok üretmesinin amaç olduğunu kaydetti. Konya Şeker'in büyüme stratejisinin de büyüyerek büyütmek olduğunu vurgulayan Konuk,” biz çiftçimizi, üreticimizi sözde değil özde efendi olarak görüyoruz. Şu kavurucu yaz sıcağında tarlasını sulayan, pancarını çapalayan, ekinlerini hasat eden ve en önemlisi de Türkiye’mizin üretimden, topraktan vazgeçmemesi için mücadele veren çiftçimiz, üreticimiz bir nefes alsın, iyi bir haber alsın, şu mübarek günleri huzurla yaşasın, bayrama saadetle girsin diye avans dağıtıyoruz. Bu bayram öncesi de avansları çiftçilerimizin hesabına 1 Temmuz Cuma günü yatacak” diye konuştu.

Konya Şeker’in; bu ülkenin en fazla ezilen, hor görülen, hakir görülen kesimini, köylüyü, çiftçiyi hak ettiği mertebeye yükselttiğini ve yüzlerini güldürmek için mücadele verdiğini aktaran AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, üreticilere verdikleri bayram avansını, Konya Şeker'in varlık sebebinin hayata taşınması olarak gördüklerini dile getirerek, bayram ihtiyaçlarının karşılanması için çiftçilere 36.502.200 TL’lik avans dağıtacaklarını ve bu avansla birlikte üreticiye ödenen rakamın 150.312.288 TL olacağını açıkladı.

“ÜRETİCİNİN DAHA FAZLA KAZANMASI İÇİN ÜRETİYORUZ”
Bu yıl Meyve Suyu ve Bulgur Fabrikası ile Un Fabrikasının üretime başlayacağını anlatan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, “Meyve Suyu Fabrikamızda deneme üretimi başladı, bu yılın sonuna doğru bu 3 fabrikamız da çalışmaya, üretmeye başlayacak. Biz üretimi; çiftçimiz, üreticimiz daha fazla kazansın, daha fazla üretsin diye yapıyoruz. Şunu da ifade edeyim, bu büyük projelere rağmen Konya Şeker üreticiye yönelik mesuliyetlerini sanki yüz milyonlarca dolarlık yatırımlar yapmıyormuşçasına eksiksiz yerine getirdi. Hem ürün bedeli ödemelerimiz hem de üreticiye yönelik desteklerimiz aynı şekilde devam etti. Hatta avans ödemelerinde üreticinin içinde bulunduğu şartlara göre erken ödemeler bile gerçekleştirdik. Konya Şeker bugün ulaştığı güç itibarıyla hem avans uygulamasıyla üreticinin bugünkü ihtiyacına cevap üretiyor, ihtiyaç anında üreticinin yanında oluyor, hem de yaptığı yatırımlarla üreticinin gelecekteki bayramları bayram gibi geçirmesi için onların daha çok üreteceği, daha çok kazanacağı zemini inşa ediyor. Bizim için geleceği inşa etmek ne kadar önemliyse üreticinin bugününde de üreticiye el uzatmak o kadar önemlidir” dedi.

“ÖNCE ÜRETİCİYE VE ÜRETİME DESTEK PLANLANIR”
Konya Şeker'de, üretici söz konusu olunca, üreticinin ihtiyaçları söz konusu olunca her şeyin teferruat haline geldiğine dikkat çeken Başkan Konuk, “Konya Şeker’de önce üreticiye ve üretime destek planlanır, ondan sonra diğer işlere bakılır. Önümüz Ramazan Bayramı, bu topraklardaki herkes gibi üreticinin de bayramları kaygıdan, hele hele maddi kaygılardan uzak karşılamaya hakkı var. Bu ülkenin en muteber insanları olan üreticilerin maddi imkânsızlıklar nedeniyle bayramlarını buruk geçirmeleri gibi bir endişeye kapılmasına Konya Şeker olarak biz müsaade edemeyiz, bu güne kadar etmedik, bundan sonra da etmeyiz. Konya Şeker için üreticilerimizin yüzündeki tebessüm ile onların evlatlarının yaşadığı bayram coşkusu ve üreticilerimizin hanelerinde bayramların bayram gibi geçmesi her türlü ticari başarıdan, binlerce fabrikadan daha kıymetlidir. On binlerin yüzündeki gülümseme, on binlerce hanedeki huzur her şeyden değerlidir. İnşallah Kadir Gecesini idrak edeceğiz. Tüm üreticilerimizin kandilini tebrik ediyorum. Kadir Gecesi ile birlikte rahmet ve bereket ayı Ramazan’ın da son günlerini idrak edeceğiz ve inşallah Bayrama sağlık ve huzur içinde erişeceğiz. Konya Şeker olarak bizim üreticilerimize karşı vazifemiz onlara el uzatmak, onların ihtiyaçlarını kurumun imkânları çerçevesinde karşılamaktır. Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da üreticimize sunduğumuz desteğin hem üreticilerimizin hem de ailelerinin bayram sevincine coşku katmasını, derde derman olmasını, Yüce Allah (C.C)'ın sağlık ve huzur içinde daha nice bayramlara hepimizi eriştirmesini temenni ediyor, tüm üreticilerimizin mübarek Ramazan Bayramını kutluyorum" şeklinde konuştu.
Konya Şeker, 1 Temmuz Cuma günü dağıtımına başladığı Bayram Avansı öncesinde de üreticilerine, 2016-17 Kampanya döneminde nakdi avans ile birlikte motorin, tohum ve gübre desteği olmak üzere 6 adet avans ödemesi gerçekleştirdi. 1 Temmuz Cuma günü dağıtılan 36.502.200 TL tutarındaki nakdi avansla birlikte bu kampanya döneminde şu ana kadar üreticiye toplamda 150.312.288 TL’lik ayni ve nakdi avans dağıtılmış olacak.