Karaman’ın merkez ilçesinin kırsal ve dağlık kesimleri ile Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla İlçelerinde yürütülmekte olan Göksu-Taşeli Havzası Kalkınma projesinin 2020 Yılı 1.  Hibe başvurusu kapsamında onaylanan proje sahibi çiftçilerle sözleşmeler imzalanmaya devam ediyor.

Proje hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş; “Göksu-Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında  çağrıya  çıkılan  2020  Yılı  1.  Hibe  Başvuru  Dönemi kapsamında  ilimiz  merkez  ilçeye  bağlı  köyler  ile  Ermenek  ve  Sarıveliler  ilçelerinde çiftçilerimizin müracaatları sonucu hibe almaya hak kazanan çiftçilerimiz ile hibe sözleşmelerini imzalamaya  devam  etmekteyiz.

Çağrı dönemi kapsamında çilek bahçesi kurulumu, sera kurulumu ve güneş enerjili bireysel damla sulama sistemleri kurulumu için hibe sözleşmesi imzalayan çiftçilerimize % 80’e varan hibe oranıyla yaklaşık 4,5milyon Türk Lirası hibe desteği verilmesi hedeflemektedir” dedi.

Yatırım için sözleşme imzalayan çiftçilere bol kazançlar dileyen Şahinbaş,  hibe alan projelerin üreticilere ve Karaman’a hayırlı olması temennisinde bulundu.

Göksu-Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında tarımsal üretim konularında 2020 yılı 3. Hibe Başvuru döneminde ise Portatif Ağıl ve Ahırlar, Çoban Barınakları ve Taşınabilir Güneş Enerjisi Sistemleri konularında hibe desteği verilmesi planlanmakta olup, 2023 yılına kadar proje sahasındaki dağ köyleri ve kırsal alanlarda tarımsal üretim desteklenmeye edilecek.