Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli’de yapılan ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 gerilediği söyledi.

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Kasım ayı ihracatı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kasım ayında DENİB tarafından kayda alınan ihracatta düşüş yaşandığını belirten Kocasert, "Kasım ayında Denizli İhracatçılar Birliği tarafından kayda alınan ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14 oranına gerileyerek 193 Milyon dolar olarak gerçekleşti. Ocak-Kasım döneminde ise DENİB tarafından yüzde 9 oranında artış ile 2 Milyar 132 Milyon Dolarlık ihracat kayda alındı" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre Denizli Merkezli firmaların Kasım ayındaki ihracatının yüzde 20’lik gerileme ile 257 Milyon dolar olarak gerçekleştiğini bildiren Kocasert, "Ocak-Kasım döneminde TİM verilerine göre Denizli’nin ihracatı 2 Milyar 969 Milyon dolar olarak gerçekleşti ve bu yüzde 6 oranında yükselişe karşılık geliyor. Denizli bu performansı ile en fazla ihracat gerçekleştiren iller arasında sekizinci sıradaki yerini koruyor. Enerji ithalatının oldukça üst düzeylerde olduğu ülkemizde, petrol fiyatlarında yaşanmakta olan gerilemenin Türkiye’nin cari dengesine olumlu yansıyacağını söylemek yanlış olmaz. Bunun somut etkilerini Ocak ayından itibaren açıklanacak istatistiklerde daha net görebileceğiz. Petrol fiyatlarında yüzde 30’lara varan gerileme, 2015 yılında enflasyon ve cari açıkta gözle görülür iyileşmeleri beraberinde getirecek" diye konuştu.