Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli ihracatının yılın son çeyreğinde yüzde 9 büyüdüğünü söyledi.

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Ekim ayı ihracatını değerlendirdi. Ekim ayında Denizli İhracatçılar Birliği tarafından kayda alınan ihracatı açıklayan Kocasert, "Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12.5 artışla 200 milyon dolar civarında gerçekleşti. Ocak-Ekim döneminde Denizli İhracatçılar Birliği tarafından yüzde 12.3 oranında artış ile ihracat 1 milyar 940 milyon doları buldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, Denizli merkezli firmaların Ekim ayındaki ihracat rakamları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15.5 oranında artışla 275 milyon dolar ve Ocak- Ekim dönemindeki ihracat rakamları 2 milyar 713 milyon dolara ulaşarak yüzde 8.7 oranında artış göstermiş oldu. Böylece Denizli, 2014 hedeflerine ulaşacağına dair emin adımlarla ilerlediğini teyit ettirmiş oldu’’ dedi.

2014 yılının ikinci çeyreğinden bu yana yavaşlama sinyalleri veren dünya ekonomisindeki durumun değişmediğini kaydeden Kocasert, şöyle konuştu: "AB’nin resesyona girme endişesi, jeopolitik riskler ve FED’in etkisi dünya genelinde ekonomik anlamda yavaşlamaya sebep olan unsurların başında geliyor. Gelişmekte olan ekonomilerin kur ve faiz dalgalanmaları ekonomideki yavaşlamaya sebep olan bir diğer unsur. Ülke olarak bu durumdan en az zararla çıkma çabası içindeyiz; herşeye rağmen AB pazarımız gelişmeye devam ediyor. Avrupa’daki duraklama sinyallerini yakından takip ediyoruz. Alınacak önlemlerle 2015 yılında AB bizim için belirleyici bir pazar olma özelliği taşımaktadır. Türkiye ihracatının her geçen gün dünya ticaretindeki payını artırması, ülke ekonomisinin gelişmesinde başı çektiğinin en büyük göstergesidir.’’