Piri Reis Vadisi projesinde, Ocak ayında ihale kararı alan TOKİ, , rekabet ortamı gerçekleşmediği gerekçesi ile yeni bir karar alırken, Karaman’da tanıtım ofisi de boşaldı.
Aktekke Kent Meydanında projenin başlangıç ayağında Belediye tarafından kurulan tanıtım ofisi şimdi meydanda boş bir kulübeden başka bir görüntü vermiyor.
Piri Reis Vadisinin bu birinci etabında 460 nitelikli konut ile bu bölgenin peyzajı, havuzları ve yeşillendirilmesi, Pirî Reis’in kadırgası ihale kapsamında bulunurken, ön talep toplamak için kurulan tanıtım ofisi de bugünlerde devre dışı kaldı. Meydandaki ofisin tabelasına bakanlar, kulübenin içini boş görünce dev projedeki umutlarından endişe edenler de oldu.
Birinci ihalede rekabet ortamının oluşmadığına karar veren TOKİ, Piri Reis’i Ocak ayında tekrar ihale edeceğini açıkladı.
Karaman’ın en büyük projesi olan Piri Reis Vadisi inşaatı ihalesi için, birinci ihalede dosya satın alan 9 firmadan sadece bir tanesinin dosyası geçerli sayılınca, rekabet ortamı gerçekleşmediği ve bunun üzerine TOKİ’nin Pirî Reis’i Vadisi Projesini ikinci ihaleye çıkarma kararı verdiği açıklandı.