Ürünlerin sevkiyatında kullanımı hızla yaygınlaşan ve lojistik sektörünün vazgeçilmez elamanı haline gelen ahşap paletlerin üreticileri kaliteye büyük önem veriyor. Ahşap palet üretiminde çeyrek asra yaklaşan Doğuş Palet, güvenini perçinlemek için yatırımlarını arttırdı.

Doğuş Palet, son dönemde yaptığı yatırımlarla ürün kalitesini daha da arttırdı. İstanbul Esenyurt’ta 11 bin metrekarelik tesiste üretim yapan Doğuş Palet, sektörün öncü kuruluşlarından biri olarak yatırımlarına devam ediyor. Firma 2014 yılı içinde, 500 bin dolarlık yeni makine ve teçhizat yatırımı yaptı.

Doğuş Palet Genel Müdürü Mustafa Türker, 1990 yılında başladıkları ahşap palet üretiminde zengin ürün çeşidi ve müşteri odaklı hizmet anlayışıyla hareket ederek hızla piyasanın güvenilen firmaları arasında girdiklerini belirtiyor. Türker, öncelikli hedeflerinin kalite olduğunu vurgulayarak, “Zarar etsek de kaliteden asla taviz vermedik. Dünyada kabul görmüş üretim tekniklerini uyguluyoruz. Fiyat kalite dengesini hep koruduk” dedi.

Mustafa Türker, paletli taşımacılığın hızla yaygınlaşmaya başladığı süreçte başladıkları ahşap palet üretiminde, zamanla ikinci el palet alım satımı ve tamiri de yapmaya başladıklarını vurguluyor. Türker, Uluslararası geçerliliği olan sertifikaların tamamına sahip olduklarını da belirterek, “ISPM 15 (Isıl İşlem Lisansı), ISO 9001 (Kalite Lisansı), OHSAS/TS (İş Sağlığı ve Güvenliği Lisansı), İhracatçı Belgesi ve Geri Dönüşüm lisanslarımız var. Ayrıca yaptığımız üretim bağımsız denetim kuruluşlarınca sürekli denetleniyor” şeklinde konuştu.

Ahşap palet üretimi yaptıkları toplam 11 bin metrekarelik tesislerinde yüksek teknolojiye sahip makineler kullandıklarının altını çizen Mustafa Türker, yatırımlarının her yıl artarak devam ettiğini vurguluyor. 2014 yılında yaptıkları yatırımın 500 bin dolara çıktığını kaydeden Türker, nitelikli personel ile çalıştıklarını, iş güvenliğine çok önem verdiklerini belirten Türker, “Kalifiye elemanlarımız ve yüksek teknolojiye sahip ekipmanlarımız ile ürettiğimiz ahşap paletler piyasada büyük kabul görüyor. Her geçen gün daha kaliteli ürünleri piyasaya sunarak yurt içi ve yurt dışına satılan Türk ürünlerinin güvenli bir şekilde taşınması için gerekenleri yapıyoruz” şeklinde konuştu.