Bursa Valisi Münir Karaloğlu FEKA Otomotiv Fabrikası’nı ziyaret etti.

FEKA Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Karslıoğlu tarafından karşılanan Vali Karaloğlu, çalışanlarla öğlen yemeği yiyip sohbet etti. Fabrika hakkında brifing alan Vali Karaloğlu, "Dünyanın hemen hemen her ülkesinde trafikte seyreden bir çok araç üzerinde sizin aydınlatma ve diğer sistemleriniz yer alıyor. bu gurur verici bir durum" dedi.

FEKA Otomotiv’in etkileyici ve örnek alınması gereken bir üretim hikayesi olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, "Ülkemizde trafik kazalarında yitirdiğimiz polislerimizin birçoğunun şehit olma sebebi aydınlatmasızlık veya yetersiz aydınlatma. Bu konu ile yakından ilgilenip kendi kendini şarj edebilen refleks aydınlatma sistemleri geliştirmişsiniz. Sizleri daha ileri bir noktada görmeyi gönülden arzu ederim" diye konuştu.

Bursaspor sevgisiyle tasarladıkları timsah şeklindeki ledli sokak aydınlatma lambalarını da inceleyen Vali Karaloğlu, bu lambaların yapımı devam eden stadyuma yakışacağını belirtti.

Kendi alanlarında dünya birincisi olan ve 1978 yılından bu yana otomotiv parça sektöründe üretim yapan FEKA Otomotiv, 700 çalışanı ile dünyaya otomotiv sektöründe aydınlatma, ayna, araç depoları ve montajlı trim parçaları ihraç ediyor.