2014 yılının en çok satılan ürünleri arasında yer alan meyve sepetleri, yılbaşında rekor satış seviyesine ulaştı.

Geçtiğimiz günlerde haberlere yansıyan meyve sepeti ürünleri, e-ticarette yılında son haftasına girerken rekor satış seviyelerine ulaşmış durumda. Rekabetin oldukça fazla olduğu meyve sepeti sektöründe, firmaların tüm kozlarını oynamaya başladığını da belirtmek gerekiyor. Özellikle dijital pazarlama alanında ücretli reklamlarda çıkan sitelerin sayısının ve tık başı maliyetin artması büyük bir rekabetin de yeniden doğmasını sağladı. Özel günler için sıkça tercih edilen meyve sepeti ve çikolata sepetleri 2015 yılında da zirveyi bırakmayacak gibi görünüyor.

Konuya ilişkin olarak açıklama yapan Bir Buket Meyve’nin kurucusu ve başarılı girişimci Tülay Tanrıverdi ve Kurumsal Satış Yöneticisi Münir Ağca, “E-ticaretin şu anda bulunduğumuz ana kadar sürekli gelişim gösterdiğini pek çok platformda belirtmiştik, ancak etkili ve paylaşılabilir içerik, big data yani büyük veri kullanımı gibi yöntemlerin işin içine girmesi ile kullanıcılarla marka arasında daha sıkı bir bağın oluştuğunu söylemek gerekiyor” dedi.

2014 yılının haziran ayından itibaren Inbound pazarlama yöntemlerini kullandıklarını belirten Bir Buket Meyve yöneticileri, bu sayede satışlarının da görülebilir oranlarda artış sağladığını ve elde ettikleri veriler ile her bir müşteri ve müşteri adaylarını daha iyi tanıdıklarını söyledi. “Daha önce de kişiselleştirilebilir kampanya kurgularından bahsetmiştik” diyen Bir Buket Meyve yetkilileri, meyve sepeti gibi yenilebilir ürünlerin e-ticarette başarılı olabilmesi için markanın ilk etapta güven sağlaması gerektiğini söyledi. 2014 yılı içerisinde daha daha fazla kurumsallaştıklarını ve “Bir Buket Meyve” marka algısını sağlam temeller üzerine oturttuklarını belirten Tanrıverdi ve Ağca, sosyal medya kurguları ile müşterileri ile daha fazla etkileşime girdiklerini ve bu sayede daha fazla geri bildirim aldıklarını söyledi. 2015 yılında da 2014 yılı içerisinde yakaladıkları büyüme oranlarını devam ettirmeyi ve ürün çeşitliliğini arttıracaklarını söyleyen Bir Buket Meyve yetkilileri, meyve sepeti ile ilgili sektörde ilk olacakları yeniliklerin de haberlerini verdi.

Büyük bir heves ile e-ticaret sektörüne girecek girişimciler için de çeşitli püf noktalar paylaşan Tanrıverdi ve Ağca, her şeyden önce marka algısını ve güvenini oluşturmayı tavsiye ettiklerini belirtti.